hyaluronzuur haar

De voedende eigenschappen van hyaluronzuur op droog haar

Hyaluronzuur heeft zijn populariteit  te danken de bevochtigende eigenschappen voor het gezicht. Bovendien veroorzaakt hyaluronzuur minder huidreacties dan andere veelgebruikte ingrediënten in huidverzorging. Genoeg reden voor sommigen om te testen of het ‘t zelfde effect heeft op het haar. Zou het..?

Leestijd: < 1 minuut

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur, ook bekend als natriumhyaluronaat in de scheikundige wereld, is een natuurlijk voorkomende suiker dat in zowel de huid als het bindweefsel in ons hele lichaam aanwezig is. Hylaronzuur speelt een cruciale rol in het hydrateren, helpt bij het behouden van elasticiteit en bevordert wondgenezingen. Het verfrist de bovenste huidlagen, waardoor de huid er stralend gehydrateerd uitziet.

Is het ook goed voor het haar?

Als je haar hyaluronzuur mist, wat op natuurlijke wijze kan gebeuren met de leeftijd, zul je waarschijnlijk droge en dunne haren krijgen. We kunnen zelfs haar verliezen. Het gebruik van hyaluronzuur op het haar kan dus daadwerkelijk positieve effecten hebben. Let wel: het toevoegen ervan aan je haarverzorgingsroutine zal waarschijnlijk niet helpen om bestaande haaruitval te stoppen, hoewel sommige mensen dat wel beweren. Voor mensen met krullen is het ook ‘t proberen waard: krullen worden er sterker van en zien deze er ook meer gedefinieerd uit.

Hyaluronzuur gebruiken

Een eerste manier om het product te gebruiken bij krullen is door een paar druppels serum aan je conditioner toe te voegen. Dit gaat het haar diep hydrateren en de krullen definiëren. Een andere manier is bij vochtig haar enkele druppels serum met je hand aan te brengen en zachtjes op de hoofdhuid te masseren en de lokken door te kammen.

Er bestaan ook speciale haarproducten die al hyaluronzuur bevatten, dit zijn enkele daarvan:

John Masters Organics Deep Scalp Follicle Treatment & Volumizer - 28 €
BC Bonacure Hyaluronic Moisture Kick - 13,95 €
The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 - 12,45 €
APIVITA Express Moisturizing Hair Mask - 3,45 €

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022