gekleurd haar beschermen

Gekleurd haar in de zon beschermen doe je het best zo

Zeker als je geverfd haar hebt is het belangrijk om je lokken te beschermen tegen de zon. Niet alleen voor de conditie, maar ook om zo lang mogelijk plezier te hebben van de kleur. Met deze tips breekt het niet af en blijft de kleur mooi.

Leestijd: 2 minuten

Geen hete stylingtools

Je haar krijgt al genoeg met hitte te maken op een zonnige dag, dus je kunt beter de föhn of andere stylingtools ook laten liggen. Door alle warmte op je haar kan de kleur niet alleen sneller dof worden, maar kun je je haar ook eerder beschadigen met afgebroken haren tot gevolg.

Kijk uit met chloor

Van de zon en zee tot chloorwater: het laat helaas allemaal z’n sporen na. Zeker als je je haar hebt geblondeerd, is het oppassen geblazen. Door het water en de metalen erin kan je haar namelijk groen worden. Daarnaast kan je haar sneller beschadigen door het chloor in het water als je regelmatig zwemt omdat het de natuurlijke oliën uit je haar haalt.

Is het al te laat? Dan kun je de groene gloed eenvoudig uit je haar verwijderen met een haarmasker van ketchup. De rode kleur helpen je groene kleur te laten verdwijnen. En was je haar altijd na een zomerse dag. Zo weet je zeker dat alle restjes eruit zijn.

Lees ook
De nieuwe haartrend shatush maakt je coupe gelijk helemaal klaar voor de zomer >

Haarproduct met SPF

Zonnebrandcrème door je lokken halen is misschien niet het slimste plan, maar er bestaan wel verschillende verzorgings- en stylingsproducten met een SPF-factor. Dit kan in de vorm van een een haarolie, een spray, crème of een ander stylingproduct zijn. Is het kwaad al geschied? Gebruik dan een verzorgend haarmasker om de schade te herstellen.

Zonnehoed

Of draag simpelweg een zonnehoed, of knoop een sjaal om je hoofd als je de zon in gaat. Daarmee bescherm je niet alleen je haren en ook je hoofdhuid, het staat ook nog eens très chic.

Tot slot: smeer je scheiding in om je hoofdhuid niet te verbranden. Dat kan erg pijnlijk zijn. Een normale zonnebrandcrème volstaat, maar houd daarbij wel rekening met vettiger haar.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld ©  Shutterstock


© Fiftyandme 2023