cobra haircut

Haartrend: met de ‘cobra haircut’ krijgt je coupe meteen meer volume

Je herkent het vast wel, futloos haar dat in weinig elegante slierten langs je gezicht hangt. Je lokken opfrissen om het volume te doen herleven, betekende tot nog toe dat je minstens enkele centimeters zou moeten opofferen. Maar met de cobra haircut is dat dilemma nu definitief verleden tijd.

Leestijd: 2 minuten

Eén haartrend die dit najaar ongetwijfeld het straatbeeld zal veroveren, is de zogenaamde cobra haircut. De cobra-wat? Geen zorgen, want het is niet zo bizar als het klinkt. De term werd bedacht door Nunzio Savano, een gerenommeerd celebrity hairstylist met een gelijknamig salon in hartje New York. De inspiratie kwam toen hij een brede krultang gebruikte om het haar van een klant te stylen. Terwijl hij de bovenkant glad liet, creëerde hij onderaan golven in alternerende richtingen. Doordat de krullen in elkaar overliepen en verstrengeld raakten, ontstond er een soort slangeneffect.

Subtiele laagjes

Volgens Savano is de cobra haircut een subtielere variatie op de traditionele ‘face framing’-laagjes – hevige laagjes aan de voorzijde die je gezicht omlijsten. In dit geval beginnen de laagjes zo’n vijf centimeter onder de kin, een eind lager dan het geval is bij de face framing-versie. Ze worden gesneden (niet geknipt!) naar de vorm van het hoofd, zodat ze precies bij jou passen. Dankzij die techniek verliest je haar gewicht aan de onderkant, zonder dat je manen hun volheid kwijtraken. Je kan je dus verwachten aan een levendige, bouncy coupe.

De cobra cut werkt vooral goed bij langere kapsels (vanaf 5 centimeter onder het sleutelbeen) die vaak zwaar ogen en voelen. Verder leent het zich prima voor dik, dun, steil, golvend of krullend haar, en is het een uitstekende keuze voor vrouwen die body willen maar niet houden van extreem veel laagjes. Omdat de lagen tamelijk lang zijn en het haar niet fel verschilt in lengte, is het eenvoudig te stylen met een krultang en kan je moeiteloos verschillende looks en stijlen creëren.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2023