overgang grijs haar

Hoe maak je een zachte overgang naar grijs haar?

Tegenwoordig beschouwen we onze grijze lokken als vanzelfsprekend! Maar om een succesvolle overgang naar grijs haar te bekomen, doen we het soms liever langzaam. Hier zijn onze tips.

Leestijd: < 1 minuut

Naarmate de jaren verstrijken, begint je haar grijs te worden. Wil je een volledig grijze coupe maar weet je niet hoe je een zachte overgang kan maken naar grijs haar? Volg onze gids!

Grijs worden: de eenvoudige manier

Om er langzaam in te komen, begin je met een balayage aan te brengen. Voor een lichte huid kan je kiezen voor witgrijze, zilvergrijze, parelgrijze, asgrijze en blondgrijze nuances. Die zullen je teint doen oplichten.

Voor een matte tot donkere huid geven we de voorkeur aan tinten met een metaalachtige glans, zoals zilver of staalgrijs. Dat zorgt voor een mooi contrast.

Het is ook mogelijk je haar te verven in een tint die zo dicht mogelijk bij je natuurlijke grijs ligt, maar dat verzwakt het haar en is daarom niet de ideale oplossing.

De lastige manier

Laat je haar gewoon groeien! Knip je af in de lengte, beetje bij beetje, tot er geen gekleurd haar meer is. Dan kies je voor een mooie snit die jou het beste staat. Korte coupes zijn perfect voor gezond grijs haar. Als je je lengte wilt behouden, is het belangrijk om er goed voor te zorgen (en dus de puntjes regelmatig te knippen).

Hoe zorg je voor je grijze haren?

Allereerst kies je voor een shampoo die het haar beschermt en verlicht. Kies vervolgens voor een zilvershampoo of een andere verzorging met blauwe en paarse highlights, want door vervuiling worden wit en grijs haar soms geel. Wees voorzichtig, want je mag de behandeling slechts om de 5 shampoobeurten gebruiken.

Die prachtige zilveren bos haar is van jou!

Lees ook
Béa Ercolini (58): “Stoppen met verven voelt als vrijheid” >

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2023