nanoblading

Is nanoblading de nieuwe, betere vervanger van microblading?

Zet die microblading-afspraak maar even on hold, want een gloednieuwe, minder invasieve techniek staat voor de deur. Nanoblading kan eindelijk voor die gedroomde lippen of wenkbrauwen zorgen.

Leestijd: 3 minuten

Je hebt het misschien al wel zien passeren op sociale media en op televisie: de nieuwe tattoo-trend die natuurlijke en langdurige resultaten belooft. Of je nu verlangt naar vollere wenkbrauwen of de illusie wil creëren van meer volumineuze lippen, nanoblading is the way to go.

Wat is nanoblading?

Nanoblading is een semi-permanente tattoo-techniek die een dunne naald gebruikt om pigment in de huid aan te brengen. Het wordt steeds meer toegepast om de indruk te wekken van vollere wenkbrauwen of lippen. Met een fijne, dunne naald worden de gebieden die ontbreken aan haartjes of pigment op een natuurlijke manier ingevuld.

De associatie tussen nanoblading en een tattoo op je gezicht klinkt een beetje eng, dat begrijpen we. Maar de behandeling is vrij eenvoudig en zo goed als pijnloos wanneer het op de juiste manier wordt uitgevoerd.

Een opgeleide schoonheidsspecialiste brengt pigment in de huid aan met de richting van je haartjes mee.  De streken gemaakt door de nanoblade zijn dunner en zien er natuurlijker uit in vergelijking met de ruwere streken van een traditionele tattoonaald.

De meesten kiezen ervoor hun wenkbrauwen in ongeveer dezelfde kleur als hun natuurlijke wenkbrauwhaartjes te laten nanobladen. Maar laat je zeker niet tegenhouden om je innerlijke Brooke Shields op te roepen en te kiezen voor een donkere en dramatische bushy look!

Nanoblading voor de lippen

We weten al langer dat botox, fillers en lipflips steeds meer aan populariteit winnen, maar wat als er nu een minder invasieve manier is om hetzelfde effect te creëren? Nanoblading op de lippen kan evenzeer de illusie wekken van volumineuze lippen. Met tattoo-inkt worden schaarse plekken op de lippen ingevuld of kan het zelfs gebruikt worden om de vorm van de lippen te veranderen. Afhankelijk van je voorkeur kan je kiezen voor een semi-permanente lipliner of een volledige kleur.

Hoeveel kost het?

De kosten in België liggen tussen de € 400 en € 500, maar belangrijk is ook de touch-ups in acht te nemen en die kunnen variëren tussen de € 75 en € 130, afhankelijk van de tijd tussen de sessies. Zo kan het zijn dat je terug zal moeten gaan voor je eerste touch-up na 4-6 weken en opnieuw na 6-12 weken. Hierna is een jaarlijkse bijwerking voldoende. Natuurlijk hangen de touch-ups en bijwerkingen af van persoon tot persoon.

Het verschil tussen microblading en nanoblading

Hoewel de procedures op elkaar lijken, moet er toch een onderscheid gemaakt worden tussen beide technieken. Hieronder een opsomming van de belangrijkste verschillen:

Nanoblading:

  • Dunnere naald
  • Minder invasief
  • Natuurlijke resultaten
  • Resultaten tot 3 jaar lang zichtbaar
  • Kostelijker

Microblading:

  • Minder precieze resultaten
  • Pijnlijker
  • Meer korstvorming
  • Resultaten tot een jaar lang zichtbaar

Het is belangrijk te vermelden dat beide technieken natuurlijke en delicate resultaten opleveren, maar nanoblading biedt door het gebruik van een nog dunnere en fijnere naald net dat tikkeltje meer precisie. Door de dunne naald kan deze de huid dieper perforeren waardoor de resultaten veel langer zichtbaar blijven in vergelijking met microblading. Doordat de procedure minder invasief is, vlot het genezingsproces ook sneller, waardoor touch-ups minder vaak moeten gebeuren in vergelijking met microblading.

Het nadeel is dat nanoblading iets duurder is, aangezien het een meer geavanceerde procedure is. Maar wanneer je de uiteindelijke resultaten ziet, en je hebt het geld beschikbaar, dan zul je waarschijnlijk wel tot de conclusie komen dat het zijn prijs volledig waard was!

Of het nu is om tijd te besparen in je daily routine, of om eindelijk die gedroomde wenkbrauwen of lippen te krijgen, nanoblading is een goede optie.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024