Bedwelmende feestparfums

Leestijd: 5 minuten

Koffertjes komen in beperkte oplage en legendarische geuren worden heruitgevonden! Voor kerst zijn vele parfums verkrijgbaar in limited edition terwijl nieuwe geuren zwaardere, gesatineerdere maar ook subtielere noten bezitten. Een waar plezier voor de zintuigen, om nòg meer in feeststemming te komen.

 Door Manoëlle Sepulchre

Bloemige variaties

Ook nu het jaar op zijn einde komt, ontdekken we nog vele bloemengeuren met oriëntaalse of houtachtige variaties :

DOLCE&GABBANA THE ONE ESSENCE

essence---life-magazine

Het is de essentie van luxe, de perfecte weergave van klassevolle stijl en klassieke vormen. ‘The One’ is een bedwelmende geur uit de bloemig-oriëntaalse familie, met een moderne toets van sensualiteit.

Als hoofdnoten vinden we bergamot, mandarijn, perzik en lychee. Het hart van het parfum onthult een intens boeket van witte bloemen, jasmijn en lelie. De warme basis wordt gevormd door amber, vetiver en vanille. Een parfum met een sterk gouden persoonlijkheid, in alle zachtheid. Voor de sensuele, verleidelijke en intrigerende vrouw!

Dolce&Gabbana The One Essence, 65 ml, € 119

Goldea: De gouden verleiding volgens Bulgari

goldea---lifemagazine

Goldea is eerst en vooral een fantastische mengeling van muskusnoten, een terugkerende karaktertrek van de Bulgariparfums. Daarenboven vinden we in Goldea oranjebloesem, bergamot, framboos, ylang-ylang, jasmijn, amber, patchouli et papyrus. De dop van de flacon in de vorm van een cabochon doet denken aan de mythes van de goddelijke schepping die de zon vereren sinds de tijd van de oude Egyptenaren. Voor een nieuwe ontmoeting tussen geurige bedwelming en de luxe van de juwelier.

Goldea Eau de Parfum, 50ml, € 98

Boucheron voor een schitterende winter !

withe-gold---life-magazine

Ter gelegenheid van de eindejaarsfeesten werd het recept van Boucheron heruitgevonden, om de nieuwe facetten van zijn éclat te vieren. De bloemig-oriëntaalse houtachtige geur van limited edition Boucheron Place Vendôme White Gold opent met noten van Poire Williams, bergamot en roze peper. Het hart van het parfum is een eerbetoon aan de majestueuze Arabische jasmijn, die gesublimeerd wordt door een akkoord van witte thee met de smaak van granaatappel. De houtachtige basis zet ceder- en sandelhout in de verf, gesublimeerd door vanille. Een cabochon geslepen diamant, het laatste detail van een onvergelijkbare elegantie, maakt het geheel af. Het ultieme sieraad, dit omhulsel met witgouden motief en weerkaatsingen van de goudgele flacon, alsook dé garantie voor een elegante winter.

White Gold EDP, 100 ml, € 98

CHANEL N°5 nu in reisformaat

eau-de-parfum-chanel---life-magazine eau-premiere---life-magazine

Speciaal voor de eindejaarsfeesten brengt het Franse huis haar iconische geur, N°5, onder in een volledig nieuw formaat. De nieuwe flacon is kleiner, makkelijker om mee te nemen, en dus altijd binnen handbereik. Ideaal voor in uw handtas of clutch! Twee geuren zullen vanaf nu verkrijgbaar zijn in 35ml-formaat, dat trouwens de originele vorm heeft van de mythische N°5-flacon: N°5 Eau de Parfum en N°5 Eau Première. De samenstellingen blijven echter ongewijzigd. N°5 Eau de Parfum is nog steeds opgebouwd rond meiroos en jasmijn, en verbonden met hesperidenoten langs een aroma van vanille. N°5 Eau Première daarentegen mengt wasems van ylang-ylang uit de Comoren met noten van meiroos en jasmijn. Het geheel wordt afgewerkt met aldehyden, vanille et muskusachtige akkoorden. Wacht dus maar niet te lang om deze flacon in uw tas te schuiven…

N°5 Eau de Parfum, 35 ml, € 71

N°5 Eau Première, 35 ml, € 71

Word verliefd op J’ADORE en creëer uw eigen uniek geurpalet

touche-dior---life-magazine

Dior J’adore Touche de Parfum is een geheel nieuwe zintuiglijke geurervaring van de hand van François Demachy. Het is meer dan een klassiek parfum. Het is een uitnodiging voor een reis doorheen de zintuigen, een nieuwe invalshoek in de parfumeerkunst: breng ‘Touche de Parfum’ druppel per druppel aan op de plaatsen waar u uw hartslag kunt voelen alvorens uw J’adore-parfum te verstuiven. Zoals een smaakversterker gastronomische creaties versterkt, sublimeert dit elixir uw eigen geur, maar ook die uit de J’adore-familie wier bloemig boeket hij prachtig deelt.

J’Adore Touche de Parfum, € 97,50


© Fiftyandme 2024