Aan tafel met Jean Galler

Leestijd: 5 minuten


Is er een bepaald sleutelmoment geweest, een datum die u bijzonder nauw aan het hart ligt?
‘Wat mij betreft, was 1995 het belangrijkste jaar voor mij. Dat was niet alleen het jaar waarin ik getrouwd ben, maar ook het jaar dat het magazine Trends-Tendances me verkoos tot Manager van het Jaar. Dat was ook het jaar waarin ik een winkel opende op de Brusselse Grote Mark en waarin ik met Philippe Geluck een samenwerking opstartte rond zijn beroemde kat.’

galler2

‘Galler’ is ook een mooi familieverhaal. Maar hoe kadert dit leven van overbookte ondernemer in uw privéleven?

‘Ik ben ooit eens mijn dochter Justine – toch nog een tiener – tegengekomen in een gang van mijn chocolaterie en zij zegde toen: ‘Ah, jij bent het, ik had je niet herkend!’ Dat hakte er serieus in en ik begreep dat ik er onvoldoende was voor haar. Dat keerpunt heeft me aan het denken gezet. Ik heb toen een cursus ‘positief denken’ gevolgd door de methode van Dale Carnegie te volgen. Die opleiding was een schot in de roos. Hierdoor kan ik nu makkelijker tijd maken voor mijn privéleven, voor rust en ontspanning. Omdat ik constant gevraagd word, neem ik nu nog één buitenafspraak per week aan. Dat is goed voor mijn gezondheid en laat me toe om op een serene manier aan mijn zestigplus te beginnen. Niet dat ik zinnens ben om te stoppen, integendeel! Ik voel me daar nog lang niet klaar voor, maar ik heb meer voeling met de echte waarden in het leven en met mijn medemensen, alsook met mijn gezondheid en mijn voeding. Ik eet zoveel mogelijk groenten en ga van maart tot september dagelijks zwemmen. En omdat we het nu toch over familieaangelegenheden hebben: mijn schoonzoon is nu ook in het bedrijf gestapt, dat zo nog familialer wordt en een bepaalde duurzaamheid verzekert. De samenwerking met mijn dochter heeft betrekking op ons wijndomein ‘Septem Triones’ dat hoofdzakelijk door haar wordt geleid. Justine is ook heel druk bezig met haar dochter. Het is wellicht zij die het beste evenwicht heeft gevonden tussen haar gezin en een passioneel beroep.’

Slotvraag: gaat u de 40e verjaardag van de Chocolaterie Galler vieren?

‘Ja, natuurlijk. Ik heb een samenwerking opgestart met modeontwerper Jean-Paul Lespagnard (Belgische stilist van het Jaar 2015) voor het ontwerp van zeer originele ‘signature’ paaseieren. Er wordt ook gewerkt aan een partnership met het Luikse bier Curtius voor een combinatie van bier met chocolade. Er is ook de creatie van twee nieuwe macarons: de eerste komt in de lente (groene en gele citroen), de andere in de zomer (basilicum en meloen). Daarna zijn er vier nieuwe pralines voor het najaar. Verder hebben we binnenkort een semipermanente stand in de Galeries Lafayette in Parijs waar onze producten nu al in de rekken liggen en we de 3e plaats bezetten in de chocoladeverkoop.

Er staan nog heel wat andere projecten op stapel voor 2016, maar wie daarover meer wil weten, zal bij ons moeten binnenlopen. Dus graag tot binnenkort in de chocolaterie of op ons wijndomein!’


Meer weten?
www.galler.com
www.joellerochette.com


© Fiftyandme 2021