Op zoek naar de ultieme smaakbeleving met de docureeks “Tasteology”

Leestijd: 2 minuten

Wat heb je nodig om tot dé ultieme smaakbeleving te komen? Tasteology, een nieuwe documentairereeks van AEG, onthult de vier stappen om gerechten te bekomen die tegelijk de verschillende zintuigen prikkelen, voedzaam zijn en smakelijk zijn. Aan de hand van vier afleveringen, die gaan over De Bron, Koelte, Hitte en Beleving, neemt Tasteology de kijker mee op een reis rond de wereld om experten te ontmoeten.

27_Tasteology_chill

Wat gebeurt er wanneer je een professor in de psychologie, een beroemde Instagrammer, een wetenschapper of een activist tegen voedselverspilling dezelfde vragen stelt die je normaal aan een traditionele chef-kok zou stellen? Tasteology zoekt vanuit nieuwe invalshoeken naar de antwoorden op de vraag wat de ultieme smaakbeleving is. De reeks heeft de ambitie om veel verder te gaan dan traditionele kookprogramma’s en de kijker te begeleiden naar nieuwe wegen. De reeks geeft de kijker inzichten over het waarom, in plaats van het hoe, verschillende methoden, trends en keuzes de uiteindelijke smaaksensaties kunnen beïnvloeden.

De internationale documentairereeks houdt ook stil bij smaakmeesters in ons land, meerbepaald bij tweesterrenchefs Bart Desmidt (Bartholomeus, Heist-aan-Zee) en Bart De Pooter (Pastorale, Reet).

Bart Desmidt kwam de documentaire al aankondigen op Antwerpen Proeft met een gesmaakte kookdemo. Zijn kortste weg naar de ultieme smaakbeleving? Pure, streekgebonden producten. Daarom maakt hij voor Tasteology een verfijnde Noorzeebouillabaisse met ingrediënten van de streek waar hij geboren en getogen is.

Bekijk de documentaire op www.aeg.be/advies/Tasteology.

Het recept van de Noordzeebouillabaisse van Bart Desmidt vindt u hier!


 


© Fiftyandme 2024