De mooiste terrassen van Vlaanderen en Brussel

Eindelijk mooi weer… de tijd van cocktails, heerlijk lange dagen en een aperitief op een terrasje is officieel aangebroken. Wij maakten een selectie van de mooiste terrassen waar je samen met vrienden of familie volop kunt genieten.

Leestijd: 3 minuten

Café Storm in Antwerpen

Terras-Extremis

Café Storm is bekend bij de Antwerpenaars, maar ook ver daarbuiten. Het ligt op het domein van het MAS Museum en je hebt er een prachtig uitzicht op het Eilandje en de jachthaven. Je kunt er heerlijk eten, dus bestel er iets lekkers, of geniet van een kleurige cocktail op een zonovergoten plekje…

*Hanzestedenplaats 5, 2000 Antwerpen – 03 231 43 00 – info@cafe-storm.com  –www.cafe-storm.com

 

 

Brugmann in Brussel

Brugmann-lowest

Brugmann ligt op een zalige groene plek, ver weg van het stadsgewoel. Je zit hier vlak bij het Brugmannplein, maar bij de rust van dit heerlijk ruime tuinterras kom je helemaal op adem. Dit is een plek waar de insiders komen om lekker te eten, op hun gemak een drankje te drinken en even heerlijk te ontspannen.

* Brugmannlaan 52/54, 1190 Brussel, 02 880 55 54, Contact@brugmann.com-

www.brugmann.com

 

Domestica in Gent

Dit restaurant huist in een gebouw uit 1870 en het straalt een bijzondere charme uit. De meubels en de architectuur maken dat je hier meteen in de sfeer van de 19de eeuw zit. Het terras is wat rustieker van uitstraling, en je kunt er bij mooi weer aan de vijver eten. Er wordt hier seizoensgebonden gekookt, en goede smaak staat altijd voorop.

*Onderbergen 27, 9000 Gent – 09 223 53 00 – info@domestica.bewww.domestica.be

 

2be bar in Brugge

2be

Als je wilt genieten van het zicht op de reitjes van Brugge en als je de bootjes, de zwanen en de eenden traag voorbij wilt zien glijden, zit je goed op het terras van de 2be bar. Dit is een heerlijk vredige plek aan het water, waar je in alle rust kunt genieten van een goed glas met vrienden of familie.

*Wollestraat 53, 8000 Brugge – 050 611 222 – shop@2-be.bizwww.2-be.biz

 

Rubens in Knokke


© Photo Courtesy of Toerisme Knokke

Restaurant Rubens is bijzonder populair bij de vaste klanten, en je kunt er op het terras heerlijk rustig genieten van het zicht op de dijk en de zee. In deze echte brasserie, een monument in Knokke, eet je Belgische specialiteiten. Proef er zeker de garnalenkroketten en de bouillabaisse.

*Zeedijk-Albertstrand 589, 8300 Knokke – 050 60 35 01 – info@rubensknokke.be
www.brasserie-rubens.be

 

Bar Louis in Leuven

De trendy, classy Bar Louis ligt heel strategisch op de Grote Markt in Leuven. Je kunt er een gin tonic drinken met zalige tapas erbij, of iets stevigers bestellen van de kaart. Bij mooi kun je van op het sfeervolle terras le tout Leuven zien passeren.

*Grote Markt 2, 3000 Leuven – 016 58 58 52 – info@barlouis.be –www.barlouis.be

Perché in Brussel

perché

Voor een rooftop met een schitterend zicht over Brussel moet je op het dak van het Jam hotel in het hart van de hoofdstad zijn. Je vindt er allerlei originele cocktails op de zomerse kaart, de inrichting is kleurig en de sfeer gezellig en warm. Je kunt kiezen uit twee terrassen. Genieten dus, van het mooie weer en het uitzicht!

*Jam hotel (7de verdieping), Charleroise Steenweg 132, 1060 Brussel –  www.jamhotel.be

 

Lazy Jack in Antwerpen

LazyJack2017-05-23_16-27-30_PW_LazyJackPhilippeWuyts

Lazy Jack is een heel aparte, mooi ingerichte zaak, waar je vanaf het terras op het water uitkijkt. De sfeer is er trendy en ontspannen, je kunt er zelfs een partijtje boules spelen. Maar je komt er vooral voor een aperitief met een hapje, voor de lunch of voor het diner. Elk excuus is goed genoeg!

*Kattendijkdok Oostkaai 22a, Antwerpen – 0471 19 29 85 – info@lazy-jack.bewww.lazy-jack.be

 


© Fiftyandme 2024