4 nieuwe, culinaire plekken in België waarvan je op de hoogte wil zijn

Een nieuwe verscholen wijnbar in Antwerpen of een hotel met meerdere geweldige gerenoveerde restaurants in Gent: deze culinaire plekken zijn volgens ons het autoritje waard.

Leestijd: 2 minuten

Culinaire keuze in Pillows Grand Boutique Hotel Reylof

Er is een Franse nieuwe bistro geopend in één van de meest luxueuze boetiekhotels van Gent: het Pillows Grand Boutique Hotel Reylof. Daar zat al een gastronomisch restaurant, Lof, dat al jaren hoog culinaire toppen scheert, maar nu is er ook Olivier Le Petit Bistro. De Frans-Belgische gerechten met Aziatische toetsen die er vindt zijn eveneens van de hand van chef de cuisine Hannes Vandebotermet.

Hoogstraat 36, 9000 Ghent
09 235 40 70
pillowshotels.com/ghent/

Wijnbistro Goddaard

Antwerpen is een geweldig intieme wijnbistro rijker: Goddaard. Het aanbod wijn van de sommelier ter plekke is oneindig, de bar bites zijn er verrukkelijk en de setting is klassiek. Het verstopte pand komt uit 1505 en werd volledig in zijn glorie gerestaureerd. Nu is het een karaktervolle plek, uitsluitend open op vrijdag- en zaterdagavond, waar je kunst, persoonlijkheid, wijn en rust kan terugvinden.

© Pascal Vandecasteele

Grote Goddaard 30, 2000 Antwerpen
0475 49 30 69

wijnbistrogddaard.be

Unik

Unik is de nieuwe onmisbare osteria e vinoteca (restaurant en wijnwinkel) in het centrum van Brussel. Je kunt hier wijnen uit de hele wereld ontdekken en heerlijke originele cocktails proeven die door de mixoloog zijn gecreëerd, dit allemaal in combinatie met heerlijke aperitiefplankjes en Italiaanse specialiteiten om te delen.

Schildknaapsstraat 45, 1000 Brussel
02 779 99 39
unik.brussels

Hémisphère

In het betoverende kader van het Kasteel van Rixensart, dicht bij Brussel, pakt Hémisphère voor de tweede keer uit met het concept van gastronomische bubbels. Een maand lang, van 17 september tot 18 oktober, biedt Hémisphère liefhebbers van verrassende smaakvolle ervaringen de kans om zich een hele avond te laten onderdompelen in een feeërieke sfeer en een buitengewone culinaire degustatie. Eén maand slechts, met live cooking van drie chefs die om de beurt hun passie delen.

Rue de l’Église 40, 1330 Rixensart
Van 17 september tot 18 oktober 2022
hemisphere.events

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2024