Leestijd: < 1 minuut
De oven doet het werk voor jou! Schuif wat groenten in de oven, leg er even later een lapje vlees bij en klaar is kees…
INGREDIËNTEN (voor 2 personen)
- 350 g pastinaak
- 300 g knolselder
- 200 g winterwortel
- 2 gele paprika’s
- 3 teentjes knoflook
- 30 g gemengde groene kruiden (bijv. tijm, rozemarijn en salie)
- 1 el venkelzaad
- 3 el Becel Light (vloeibaar) (30 g)
- 180 g hamlappen
- Extra nodig: braadslede of lage ovenschaal
Variatie: je kan eindeloos variëren met de groenten. Probeer ook eens pompoen, aardpeer, venkel, rapen, zoete aardappel, …
BEREIDINGSWIJZE
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de groenten en snijd ze in stukken. Pel en snijd de teentjes knoflook elk in vieren. Hak de kruiden grof.
- Meng de groenten in de braadslede met 2 el Becel Light, driekwart van de kruiden, venkelzaad, de knoflook en vers gemalen peper naar smaak. Laat de groenten in de hete oven in ca. 1 uur gaar worden.
- Snijd ondertussen het vlees in tweeën en wrijf het in met de rest van de Becel, kruiden en vers gemalen peper naar smaak. Na 40 minuten in de oven leg je het vlees erop en laat je het nog 20 minuten mee in de oven staan.
- Verdeel het vlees met de groenten over 2 grote borden.