snel champagne koelen

Snel champagne koelen? Met dit trucje duurt dat nog geen 10 minuten

Het overkomt de besten: er vindt een feestelijke activiteit plaats, maar je hebt de fles champagne niet koud gezet. Wat nu, met je gasten al voor de deur? Probeer deze handige truc die het koud maakt in dezelfde tijd als die je nodig hebt om je glazen op te zoeken.

Leestijd: < 1 minuut

First things first: een korte etiquette

Niets start meer het feest dan een fles champagne die open wordt geknald. Helaas is dit niet zo goed voor de conditie van de champagne: niet alleen stroomt zo misschien een deel de fles uit, ook verlies je veel koolzuur waardoor het uiteindelijk doodslaat. De fles bubbels voorzichtig openmaken met een lichte zucht is waar je voor wil gaan.

Houd de fles bij de bodem vast en schenk eerst een klein beetje in een glas. Wacht tot het schuim zakt en schenk dan rustig de rest erbij. Het glas houd je vast bij het steeltje: zo beïnvloed je de temperatuur van het glas niet. En die vingerafdrukken staan natuurlijk ook niet zo elegant.

Champagne snel koelen

Máár eerst moeten we natuurlijk die fles champagne koelen, en het liefst een beetje snel ook! In plaats van het in de diepvriezer te leggen, is een emmer met ijs met een flinke schep zout een veel beter idee. Laat je de fles er 10 minuten in liggen (of langer) en het is op de juiste temperatuur van zo’n 8 tot 10 graden. De diepvriezer kan natuurlijk ook, maar dan mag de fles er niet langer dan 10 minuten in, anders kan het knappen en ben je niet alleen de kostbare fles kwijt, maar zal je nog maanden stukjes glas tussen je erwten moeten wegpeuteren.

Lees ook
Champagne over? Zo lang kun je die nog bewaren in de koelkast >

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2023