Met z’n allen naar de wijnbar !

Leestijd: 5 minuten

Wine Fever

Charles Grauxplein 3 – 1050 Elsene

In amper enkele jaren tijd is Laurence Lardot uitgegroeid tot een referentievrouw op het vlak van wijnbars in Brussel. Deze zaakvoerster brengt haar uitgepuurde, hedendaagse, met wit hout en zacht licht aangeklede ruimte tot leven met de smaken van een gepersileerde ham die rechtstreeks uit de Bourgogne wordt geïmporteerd en heel wat heerlijke tapas die het zeer originele wijnaanbod begeleiden. Ook als u haar niet kent, wordt u na een paar slokken al snel de beste maatjes.

Etiquette 

Emile de Motlaan 19 – 1000 Brussel

Als er maar één zou zijn in Brussel die zich ‘als een succes vanaf dag 1’ laat bestempelen, dan deze. Een groot aanbod van wijnen aan het glas en een vrij origineel aanbod van koopwijnen, met niet alleen natuurwijnen, maar ook een groot aantal ‘normale’ wijnen. U vindt er ook originele bieren en vooral een jong en dynamisch team. Akkoord: soms, op het einde van de dag en de week kan het er vol zitten met luidruchtige, jonge expats, maar het aanbod loont de moeite en de sfeer zit altijd goed.

bar-a-vin-3

Chez Felix 

Félix Marchallaan 142 – 1030 Schaarbeek

In een nogal gezette en rustige wijk van Schaarbeek scoort deze kleine wijnbar met een mooi aanbod van bio-wijnen, biodynamische wijnen en natuurlijk ook ‘natuurwijnen’. De modetrends zijn immers overal, vooral in de stad. Desalniettemin is het gamma zo’n 150 wijnen groot. Daarvan worden er een 15-tal aan het glas aangeboden, van 4 tot 6,5 per stuk. Wie een fles van het gamma wil degusteren, kan dat ter plekke tegen een supplement van amper 10 euro. Aangename service, cosy sfeer.

Le Dit Vin

Rue de la Coupe 41 – 7000 Bergen

Een schitterend decor voor deze piepkleine plek in het centrum van de stad van de Doudou, een originele presentatie van de wijnen tegen de muren, een kleine ‘oenomatique’, zodat de glazen flessen altijd op hun best zijn, een originele en gevarieerde kaart die altijd evolueert. Wie zegt beter? Niemand denk ik, maar oordeel zelf.


© Fiftyandme 2021