cayennepeper voordelen

Een beetje cayennepeper aan je gerechten toevoegen heeft een hoop voordelen

Behalve dat het je gerechten goed opspiced zonder een ongezonde saus te gebruiken, heeft de specerij best wat gezondheidsvoordelen.

Leestijd: < 1 minuut

Goed voor de bloedsuikerspiegel

Cayennepeper is simpelweg een verfijnde vorm van rode chilipepers. De inname van cayennepeper is goed voor mensen die aan suikerziekte of diabetes mellitus leiden. Verschillende gezondheidsstudies tonen aan dat de bloedsuikerspiegel na gemiddeld 70 minuten daalt wanneer je een maaltijd met cayennepeper geconsumeerd hebt. Kortom, cayenne verbetert de gevoeligheid van de weefsels aan insuline.

Vermindert risico op hart- en vaatziekten

Cayennepeper is in alle opzichten goed voor het hart- en vaatstelsel van een menselijk lichaam. Het stimuleert de bloedcirculatie, voorkomt beschadigingen aan de vaatwanden, houdt bloedproppen tegen en verlaagt de bloeddruk. Allemaal uitstekende voordelen die je hart versterken.

Bestrijdt een verkoudheid

Heb je cayenne nog niet in huis gehaald? Doe het toch maar snel! Het helpt namelijk ook bij verkoudheidsverschijnselen zoals hoesten, een verstopte neus, niezen, keelpijn en heesheid. Hoe? Het actieve ingrediënt in de cayennepepers, genaamd capsaïcine, komt vrij en kan de verkoudheid tijdelijk verlichten. Een natuurlijke pijnstiller, dus.

Bevat veel antioxidanten

Antioxidanten zijn onmisbaar voor je gezondheid want ze zorgen ervoor dat agressieve moleculen in je lichaam afgebroen worden. De inname van de vitamines A, E en C zijn in dat opzicht vooral belangrijk. Bij een evenwichtig eetpatroon haal je al een deel binnen, maar je lichaam kan meestal echt nog wel een extra boost dankzij cayennepeper gebruiken.

Bevordert de spijsvertering

Cayennepeper heeft een positief effect op de spijsvertering. Het verbetert namelijk het slijmvlies van de maag en heeft een positieve werking op de darmperistalitiek (de knijpende beweging van het spijsverteringskanaal). Dit kan bijgevolg maaginfecties voorkomen. Het proberen waard!

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022