karaokeyoga

Eens iets anders: karaokeyoga laat je meezingen terwijl je stretcht

Wie stress wil bannen, wordt vaak geadviseerd om yoga te doen. Maar niet iedereen ziet zichzelf in complete stilte een downward facing dog doen. Jij ook niet? Dan is karaokeyoga misschien wel iets voor jou.

Leestijd: < 1 minuut

Karaokeyoga

Yoga en karaoke lijken ons ook een discutabele combinatie, maar het blijkt een verrassend leuke te zijn. Je bent bij karaokeyoga nog steeds bezig met connectie, focus en balans, maar de uitvoering is een beetje hartstochtelijker en er is genoeg ruimte om gek te doen.

Probeer de lol ervan in te zien wanneer je jezelf  in de moeilijkste yogaposes manoeuvreert en nummers zingt als Every breath you take van The Police. Of, doe eens gek: Girls just want to have fun van Cyndi Lauper. De yogales blijft hetzelfde, alleen is er nu een dj en zijn de songteksten af te lezen van een televisiescherm.

Thuis aan de slag

Het idee ontstond in Los Angeles, waar yoga-instructeur Jennifer Pastiloff een manier zocht om mensen een vrolijk gevoel te geven. Of je daadwerkelijk een zangtalent bent of niet, doet er volgens Jennifer niet toe. De sportsessie is juist een moment om je schaamte opzij te zetten, los te laten en te genieten van het moment.

Helaas is de formule nog niet naar België overgewaaid, maar het is natuurlijk helemaal mogelijk om het thuis op de yogamat te proberen. Wij zouden zeggen: zet je favo muziek aan, doe je standaard yogaposes (de zonnegroet, de hond, de cobra, de kaars of de halve kameel) terwijl je uit volle borst meezingt met nét even iets meer passie.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Bronnen:
NY Daily News

Beeld:
Shutterstock


© Fiftyandme 2022