slechte adem na sporten

Slechte adem na het sporten? Dit probeert je lichaam je te vertellen

Een stinkende adem kan allerlei oorzaken hebben, maar als je het vooral na het sporten opmerkt (wat met de mondmaskers eerder het geval is), dan komt het hoogstwaarschijnlijk door uitdroging.

Leestijd: 2 minuten

Slechte adem na je workout

Een slechte adem na het sporten komt eigenlijk door twee verschillende dingen: allereerst wordt het versterkt door een droge mond. Als je tijdens het sporten te weinig water drinkt, is het dus niet zo gek dat je daarna last hebt van een stinkende adem. Ook de manier waarop je ademt speelt een rol. Velen van ons ademen namelijk door hun mond tijdens het sporten, wat een droge mond en een slechte adem veroorzaakt. Heb je dus last van dit kwaaltje? Dan zal je lichaam wat uitgedroogd zijn…

Veel water

De eerste tip is daarom niet voor niets om veel water te drinken! Gehydrateerd blijven is niet alleen een van de belangrijkste onderdelen van een trainingsregime, maar ook de beste manier om vocht in de mond te houden en zo te voorkomen dat die vervelende bacteriën zich nestelen. Zorg er dus voor dat je altijd een flesje water bij hebt.

Lees ook
Zo drink je met gemak twee liter water op een dag >

Rehydratatievloeistof

Water is al voldoende, maar als je adem nog steeds niet naar viooltjes ruikt, wil je misschien een tandje bijsteken. Essentiële mineralen zoals kalium en natrium aanvullen met een orale rehydratatievloeistof zal het werk voor je doen; deze formule trekt water direct in je cellen en rehydrateert je lichaam net zo snel als een infuus.

Vergeet je tong niet

Heb je nóg last van een slechte adem? Dan is een bezoekje aan de tandarts geen slecht idee. Chronische halitose kan erop wijzen dat er iets mis is met je tanden of tandvlees. Óf je zal je tong eens een extra poetsbeurt moeten geven. Het oppervlakte van je tong is namelijk helemaal bedekt zijn met bacteriën. Door wel je tanden te poetsen, maar je tong over te slaan, kunnen de bacteriën zich ophopen en krijgen voedselresten de kans om te rotten. Haal dus ook zeker die tandenborstel nog eens goed over je tong voordat je naar de sportschool gaat.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022