sporten hond

Sporten met je hond is een heel goed idee om deze 3 redenen

We klagen altijd dat we een stok achter de deur nodig hebben om te sporten, waarom maken we dan niet een persoonlijke fitnessgoeroe van onze hond?

Leestijd: 2 minuten

1. Motivatie coach

Want echt, soms is motivatie om te sporten ver te zoeken. En je eens zo fanatieke sportmaatje haakt misschien ook steeds vaker af. Loyaal als een hond is, zal je in ieder geval niet afgezegd worden. En andersom zal jij je hond ook vást niet afzeggen wanneer hij of zij met z’n lieve ogen naast de zetel staat te jammeren om naar buiten te gaan.

2. Gezondheid van je hond

Oké, oké, niet iedere hond is nog even jong of fanatiek. Maar ook dat is een reden om je viervoeter tot sportbuddy te bekronen. Extra beweging is een ontzettend goede manier om aan de gezondheid van je hond te werken. De kans op obesitas verhoogt niet alleen bij jou als je te weinig beweegt, maar ook bij je hond. Bovenop het feit dat de kans op hart- en vaatziekten en artrose toeneemt.

3. Sterkere band

Tot slot is er nog een reden die voor jullie beiden geldt: door samen te sporten, breng je meer tijd met elkaar door en bouw je een betere band op. En hoe fijn is het om na afloop samen in de zetel te bij te komen?

Mogelijke sporten

Enfin, je bent vast overtuigd. We bieden je graag wat inspiratie: er is natuurlijk wandelen en joggen, maar kende je ‘doggy dancing’ al? Dit is een sport waarbij honden samen met hun baasje oefeningen doen op de maat van vrolijke muziek. Of ga voor de klassieke hondentraining: frisbeeën. Let wel: voor grote hondenrassen kan het belastend kan zijn om te rennen en te springen naar de frisbee, en rassen met korte neuzen hebben meestal meer moeite om de frisbee in de bek te houden. Frisbeeën is vooral weggelegd voor werkhondenrassen. En ook jij verbrandt er onbewust heel wat calorietjes mee.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Bronnen:

Bewegenzonderpijn, Women-online

Beeld:
Shutterstock


© Fiftyandme 2022