adaptogene planten

Adaptogene planten tegen stress

Het is in deze woelige tijden niet makkelijk om stress tegen te gaan. Heb je weleens gedacht aan natuurlijke remedies zoals planten?

Leestijd: 2 minuten

Sporten, gezond eten, ademhalingsoefeningen, … Het helpt allemaal om stress te bestrijden. Als die zaken echter niet (meer) volstaan, zijn er bepaalde planten die je een natuurlijk duwtje in de rug kunnen geven.

In oosterse beschavingen zijn adaptogene planten al heel lang bekend, en nu maken ze ook hun intrede in onze westerse landen. Hun bijzondere eigenschappen maken het lichaam beter bestand tegen omgevingsstress en verbeteren het vermogen om zich aan te passen.

Hoe werkt het?

Een van de interessantste planten is Ashwaganda. Klinische studies hebben aangetoond dat deze plant het gehalte aan cortisol, het hormoon dat we produceren in stresssituaties, kan verlagen. Door een overmaat aan cortisol krijgen we te kampen met de ongewenste effecten van stress zoals lichtgeraaktheid, nervositeit, vermoeidheid, concentratieproblemen, een verstoorde slaap of een verminderde immuniteit. De plant werkt in op dit hormoon en pakt het probleem bij de basis aan. Bovendien ervaart men een gevoel van welbehagen en sereniteit bij het gebruik ervan, zonder daarom verdoofd te worden (wat bij bepaalde kalmeermiddelen wel het geval kan zijn).

Een andere plant met adaptogene eigenschappen is Rozewortel. Deze plant werkt voornamelijk in op de concentratie en de cognitieve functies. Eleutherococcus helpt tegen vermoeidheid en zorgt voor een beter herstel. Elke plant heeft dus haar eigen specifieke eigenschappen, om je op geheel natuurlijke wijze beter, fitter en gezonder te doen voelen.

Zentabs, een natuurlijke oplossing

Zentabs is een natuurlijke formule gebaseerd op verschillende vitaminen die dragen bij tot normale psychologische functies en 3 specifieke plantenextracten die voor evenwicht en weerstand zorgen. Zentabs biedt dus een globale aanpak van de verschillende problemen die zoveel patiënten vandaag moeten verwerken. En dit is echt uniek: met één enkel product aan te raden herwint de patiënt zijn gevoel van welzijn.

Zentabs wordt best bij het ontbijt ingenomen, 1 tablet per dag.

In de apotheek. Aanbevolen prijs: 15,95 Eur voor 30 tabletten.


© Fiftyandme 2023