melatonine

Melatonine tegen slaapstoornissen

Moeilijk inslapen, een lage slaapkwaliteit, slapeloosheid… Slaapstoornissen komen vaker voor dan je denkt en beïnvloeden ons dagelijkse leven. Maar wat kunnen we ertegen doen?

Leestijd: 2 minuten

Ten eerste is een goede slaaphygiëne – en bijgevolg ook een gezonde levensstijl – erg belangrijk. Vermijd blauw licht (schermen), overdadige maaltijden, alcohol, cafeïne en nicotine voor het slapengaan. Schep een ontspannen sfeer in de slaapkamer: donker, rustig en met de juiste temperatuur (niet te koud en niet te warm). Een goede slaaphygiëne stimuleert namelijk de natuurlijke productie van melatonine.

Wat is melatonine?

Melatonine is het centrale hormoon dat ons bioritme regelt. Daarom wordt melatonine ook wel het slaaphormoon genoemd. Helaas vermindert de productie van dit hormoon naarmate we ouder worden, vanaf ons dertigste al. Als we – zoals veel mensen – er ook nog een slechte slaaphygiëne op nahouden, daalt de productie en afgifte van melatonine nog drastischer.

Melatonine is bovendien een wapen tegen laaggradige neuroinflammatie. Die wordt veroorzaakt door de stress die slaapproblemen met zich meebrengt en heeft een negatieve impact op het welzijn en de neuronale regeneratie (de eerste twee tot drie slaapcycli, met langere diepe slaapfasen, zorgen ervoor dat onze hersenen zich kunnen herstellen).

Oplossingen?

Tal van klinische studies hebben aangetoond dat de inname van melatonine gepaard gaat met een aanzienlijke verkorting van de inslaaptijd, een langere slaapduur en een betere slaapkwaliteit. Daarom schrijven veel dokters melatonine voor om slaapstoornissen te behandelen. Voor een krachtig effect kiezen we voor tabletten met directe afgifte.

Andere positieve effecten

– Melatonine heeft een antioxiderende werking en een positief effect op het energieleverend metabolisme.

– Melatoninesupplementen zouden een doeltreffende therapeutische optie vormen voor patiënten met COVID-19.

Bronnen:

– La référence médicale, januari-februari 2021, interview dr. Marc Charles Jacquemin.

– Fatemeh G, et al. Journal of Neurology 2021.

– La référence médicale, februari-maart 2021, p.12.

Bio-Melatonine Complex

Bio-Melatonine Complex, natuurlijk melatonine om uitgerust op te staan. Om onder de tong te laten smelten. Kort voor het slapengaan innemen.

Nu bij uw apotheker per 60 of 180 kleine sublinguale smelttabletten, vanaf € 9,95.

melatonine

pharmanord.be


© Fiftyandme 2024