Bruine kleur bewaren

5 tips waarmee je je bruine kleur langer kan bewaren

Ben je net terug van vakantie en wil je je zonovergoten teint mooi houden? We geven je enkele tips om je bruine kleur langer te bewaren.

Leestijd: 2 minuten

Je hebt het zwembad en je strandstoel met zicht op zee achter je gelaten en het zachte warme zand onder je voeten ingeruild voor stadsschoenen. Geen sprake van dat je ook nog eens je mooie bruine teint verliest vanaf het moment dat het vliegtuig weer op het (regenachtige?) tarmac landt. We geven je enkele tips om je bruine kleur langer te bewaren, komaf te maken met kleine sproetjes en fijne lijntjes veroorzaakt door een gedehydrateerde huid

Bètacaroteen-boost

Door je melanineproductie op te drijven, bescherm je je huid tegen de schadelijke effecten van zonnestralen én houd je je bruine kleurtje wat langer. Er zijn twee opties: neem voedingssupplementen (vraag raad aan uw apotheker) of eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan bètacaroteen, zoals wortels, mango’s, abrikozen en tomaten. Start de kuur meteen wanneer je terugkeert en geniet langer van een matte, gezonde huid.

Scrub

In tegenstelling tot wat we vroeger dachten, doet een scrubbeurt je bruine kleur niet verdwijnen. Door de dode huidcellen te verwijderen, herleeft je teint en krijgt hij een diepere gloed. Kies voor een wekelijkse zachte scrub om uw huid niet nog gevoeliger te maken na de blootstelling aan de zon.

Hydrateer

Een goede hydratatie ligt aan de basis van elke huidroutine. Denk eraan om ‘s morgens en ‘s avonds een crème of hydraterende olie aan te brengen op je dorstige huid. Ideaal is een goede après-soleilcrème die ook anti-verouderend werkt. Op je gezicht begin je je schoonheidsritueel met een antivlekkenserum om bruine vlekken te verzachten. Ook het proberen waard zijn licht getinte of lichtreflecterende dagcrèmes, om de teint te uniformiseren en te sublimeren.

Speel (een beetje) vals

Gedaan met de oranje strepen op uw benen, want de nieuwe generatie zelfbruiners zijn echte geconcentreerde zonnestralen in een tube. En het wordt alleen maar beter: zelfbruiners geven je niet alleen een gezond kleurtje en zorgen ervoor dat het langer blijft (zo werken ze bijvoorbeeld kleurverschillen op je huid weg), ze voeden onze huid ook nog eens met alle weldaden van een dagcrème dankzij de antirimpelformules en toegevoegde vitamine E en/of C. Veel gezonder dan een bezoek aan de zonnebank, dus.

Ga naar buiten

Strijk neer op je terras, speel een partijtje golf of maak even een wandeling in het park. En laten we positief zijn, want door het Belgische klimaat kunnen we genieten van buitenactiviteiten zonder dat we ondertussen moeten lijden onder de hitte. Een goede manier om je zongebruinde teint te onderhouden zonder het risico te lopen op een zonneslag!

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024