bad schoonmaken

Blijkbaar kun je je bad heel goed schoonmaken met deze vrucht

Hoewel schoonmaken therapeutisch kan werken, is de geur van chemisch schoonmaakmiddel dat allesbehalve. Pak er dus de volgende keer beter een pompelmoes bij wanneer je je badkamer kuist.

Leestijd: < 1 minuut

Eerst proberen, dan oordelen

We weten, we weten, het klinkt vreemd. Maar het zuur van een pompelmoes kan zeepresten en andere vlekken in je bad als geen ander schoonmaken. Wat je moet doen? Pak een halve pompelmoes en een beetje zout. Strooi het zout over de halve vrucht en maak de badkuip een beetje nat.

Om de bodem extra te schrobben, kun je nog wat zout op de bodem strooien. Knijp de pompelmoes tijdens het kuisen een beetje zodat het sap vrijkomt en haal er nog een doekje overheen. Best vermakelijk om op deze manier schoon te maken, toch? Extra mooi meegenomen is de heerlijke citrusgeur in je badkamer. Dit trucje werkt overigens voor zowel je bad en douche, als voor de lavabo.

Ander fruit van de fruitschaal

Geen pompelmoes in huis? Een citroen will do too. Vooral als je last hebt van gele vlekken door opgedroogde zeepresten, krijg je die met een beetje citroensap weer weg.

Hoe vaak moet ik mijn bad schoonmaken?

Tot slot: hoe vaak zou je je de pompelmoes teboven moeten halen om je badkamer schoon te maken? Volgens de experts van Good Housekeeping is dat toch iets vaker dan we dachten: de badkamer dweilen en badkamermeubels schrobben één keer per week, en badkameroppervlaktes zelfs dagelijks. Slik…

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024