Interieur: Luxe van eigen bodem

Leestijd: 2 minuten

Op zoek naar bijzondere planten- en boombakken voor uw tuin die zich in dit seizoen van zijn mooiste kant laat zien? WALFiLii, een Belgisch nichebedrijf met internationale uitstraling, heeft de oplossing voor u. Op bezoek in het Antwerpse Hoevenen voor een kennismaking.

Door Marleen Duerinckx

life magazine

We wisselen bij ons toekomen nog snel enkele woorden met Filip Engels, CEO van het bedrijf. Hij rijdt richting Nederland. Thibo Christiaans en Sylvester Vrints, respectievelijk verantwoordelijke marketing en verkoop buitenland, staan ons te woord. “WALFiLii ontstond acht jaar geleden en is gegroeid uit een bedrijf gespecialiseerd in buxusbomen, sierheesters, fruitbomen, … Bij de klanten bestond er een vraag naar mooie, grote planten- en boombakken en aangezien Filip Engels zijn ‘ding’ niet vond in de markt, besloot hij om er zelf te ontwerpen en realiseren.”

Artisanaal & duurzaam

Ondertussen biedt het bedrijf een uitgebreid aanbod artisanaal vervaardigde plantenbakken, waterelementen en vuurschalen. “Met twee karakteristieken: ze zijn gemaakt uit duurzame, kwaliteitsvolle materialen en beschikbaar op maat, met grote en ongewone formaten als specialiteit.” WALFiLii gebruikt roestvast staal (RVS) en cortenstaal, duurzaam materiaal dat geschikt is voor diverse klimaten. Hun producten hebben geen ‘houdbaarheidsdatum’, maar gaan een leven lang mee en krijgen doorheen de tijd een mooie patine. Het duurzame staat centraal bij hen. “Relatief logisch, het bedrijf is immers ontstaan als een verlengstuk van een plantenkwekerij.”

Maatwerk & XXL

Zowel particulieren als professionelen doen een beroep op WALFiLii. Ze hebben ondertussen meerdere retailverkooppunten in België, maar het zijn vooral de architecten, tuinontwerpers en projectontwikkelaars die de weg naar deze nichespeler gevonden hebben. “We werken op bestelling en spelen ook snel in op de vraag. Grote en buitengewone formaten zijn nu eenmaal onze specialiteit en we gaan geen enkele uitdaging uit de weg…” WALFiLii is duidelijk een Belgisch bedrijf waar we trots mogen op zijn… Voor meer info en verkooppunten: www.walfilii.com


Artikel gepubliceerd in ELLE Decoratie N°2 2016


© Fiftyandme 2023