Interieur: Natuurelementen in Bangkok

Leestijd: 2 minuten

Stedelijke ambiance en excentrieke luxe; een staaltje van Thaise architectuur en interieurontwerp, aangevuld met een vleugje Franse flair… Welkom in het Sofitel So Bangkok.

 Door Marleen Duerinckx

bangkok4

Sofitel So Bangkok is gelegen in het business district op de kruising van de North Sathorn en Rama IV Roads en biedt een prachtig uitzicht op het naburige Lumpini Park. Het gebouw – 29 verdiepingen hoog – is een ontwerp van de befaamde Thaise architect Smith Obayawat (OBA Co Ltd) en voor de inrichting stonden vijf Thaise interieurontwerpers in. De Franse ontwerper Christian Lacroix droeg ook zijn steentje bij. De outfits van het personeel zijn van zijn hand.

Elk zijn stijl

bangkok3De vijf natuurelementen – water, aarde, hout, metaal en vuur – vormden de inspiratiebron voor de inrichting. Er zijn vier soorten van kamers qua inrichting, telkens van een andere Thaise interieurontwerper. Ze ogen totaal anders. Voor de gemeenschappelijke ruimtes stond Rujiraporn Wanglee – de enige vrouwelijke binnenhuisarchitecte van het team – in. Zij werkte rond het element vuur.

Kies je verdieping…

bangkok5Sofitel So Bangkok beschikt over 238 themakamers en suites; een Club Signatue op de 25e verdieping met een uitstekende service en subliem uitzicht. Er zijn diverse restaurants: de Chocolab op het gelijkvloers; de Red Oven op de 7e verdieping, de bar MIXO – verdiep 9 – en op de 29e verdieping bevinden zich het gastronomische restaurant Park Society en de bar met dakterras. Dé plaats voor de ‘So Hi’, de benaming die ze in Bangkok hanteren voor de upperclass. Niet te vergeten zijn natuurlijk ook nog de wondermooie spa en de infiny pool. Zwemmen tien verdiepingen hoog met een panoramisch uitzicht over het park en de skyline van de stad… geweldig!

Uniek

bangkokHet hotel is voorzien van de meest moderne hi-tech snufje, een iPad app, free wifi en probeert paperless te zijn. In het urban designhotel Sofitel So Bangkok blijf je niet gewoon logeren, je komt hier voor een totaalervaring. Uniek qua opzet. Wij verbleven er zeer kort, maar de uitstekende service, de prachtige inrichting en de uitzonderlijke uitzichten blijven beslist nog lang in ons geheugen gegrift…


Sofitel So Bangkok 
2 North Sathorn Road, Bangrak
Bangkok 10500 Thailand
+66 2624 0000

www.sofitel.com


Artikel gepubliceerd in ELLE Decoratie


© Fiftyandme 2024