she-shed

Inspiratie! Er bestaat zoiets als de she-shed, de tegenhanger van de mancave

Net als mannen met hun ‘mancave’ hebben wij vrouwen ook af en toe nood aan een plek om ons terug te trekken, onze hobby’s uit te oefenen en naar hartenlust kunnen inrichten. De she-shed, een alternatief voor de mancave, is daarom steeds populairder aan het worden. En toegegeven, het ziet er best aantrekkelijk uit.

Leestijd: 2 minuten

Bouw de boel om

Volgens de Amerikaanse krant The Washington Post is de she-shed bezig aan een opmars in de coronatijd. Me-time is immers belangrijk wanneer je continu thuis op elkaar lip zit. De krant voorspelt zelfs dat we binnen enkele jaren zullen spreken van ‘pandemie-hutjes’.

Een tuinhuis is een uitermate geschikte plek voor de she-shed. Doe een grote voorjaarsschoonmaak en ga aan de slag om de ruimte op te leuken. Heb je geen tuinhuisje in de tuin? Een ongebruikte (zolder)kamer, een klein hoekje in huis of misschien zelfs een caravan kunnen net zo goed dienst doen.

Natuurlijke accenten

De mannelijke mancave wordt vaak donker ingericht. De she-shed mag er fleurig uitzien; het is maar net wat jij wil. Je kunt gaan voor natuurlijke accenten, zoals houten meubels, accessoires in bamboe of riet, zachte tapijten en kussens, planten, kaarsen en lichtslingers. Alles hoeft echt niet nieuw te zijn; misschien vind je tijdens het opruimen van het tuinhuis meubels weer die met een likje verf nog een tweede ronde meekunnen. Zie het als een kans om los te gaan met DIY.

Lees ook
Met deze simpele interieurtips kan je huis er ineens heel anders uitzien >

Fotowand

Extra leuk is het om een fotoplank te maken voor de she-shed. Zo kun je allerlei persoonlijke herinneringen, dierbare foto’s en mooie posters kwijt. Zaag daarvoor een MDF-plaat in bijvoorbeeld 130 cm breed en 180 cm hoog. Zet de MDF plank goed in de grondverf, en bevestig de fotoplanken wanneer de verf droog is. Het geheel schilder je vervolgens in dezelfde kleur en bevestig het geheel met een paar stevige pluggen en schroeven aan de muur.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door DECOR STEALS (@decorsteals)

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022