Als je deze 3 woorden in gedachten houdt, voldoe je aan de interieurtrends van 2023

Het interieur is zonder twijfel het meest plezierige onderdeel om te kiezen wanneer je een nieuw huis inricht (of gewoon omdat je genoeg hebt van je oude interieur). Maar heb je je hier een tijdje niet mee beziggehouden, dan bestaat de kans dat je niet precies weet wat momenteel trendy is. En het liefst laten we trends en onze eigen stijl samenkomen, want het interieur wat je kiest, blijft natuurlijk nog lange tijd.

Leestijd: 2 minuten

Interieurtrends 2023

Wees daarom ook niet bang dat de interieurtrends van 2023 in no time weer overwaaien. Domineert een bepaald element, dan zal deze nog wel even blijven. Het gaat – gelukkig – niet zo snel als de modetrends. Betreft die trends: in de afgelopen jaren hebben we meer tijd dan ooit binnenshuis doorgebracht, waarbij de scheidslijn tussen werk en privé vervaagde. Nu we echter weer op kantoor zitten, in onze ergonomische bureaustoelen, zien we dat de trends weer verschillende richtingen opgaan. We kunnen eindelijk weer uitpakken en van ons huis ons eigen ontspannen thuis maken waar we enkel maar hoeven te ontspannen. Samengenomen kunnen we die trends in drie woorden omschrijven:

1. Duurzaam

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Trust Studio (@trust__studio)

Zoals gezegd: een trend die hier is om te blijven. Ontwerpers geven aan dat milieuvriendelijke praktijken dit jaar een grotere rol zullen spelen dan ooit tevoren, niet alleen bij kunstvoorwerpen, maar ook in de context van tuinen. Dit gaat om materialen die duurzaam zijn verworden, maar ook is de tweedehands (design)markt booming. We streven ernaar om onze woonomgeving te verbeteren met unieke stukken en persoonlijke vondsten. Key word: kwaliteit, voor een zo lang mogelijke levensduur in ons huis.

Petite Friture Vertigo hanglamp € 895
Studio Henk Modular Cabinet MC-5L, prijs op aanvraag
Kifu Paris Shagreen Bench € 6.975

2. Natuur

We zijn de schoonheid van de natuur en de aarde gaan waarderen, en dat zien we ook terug in onze interieurs. Enerzijds creëren we een ontspannen plek, het liefst dicht bij de grond. Denk aan lage fauteuils en comfortabele hangplekken. Anderzijds gebruiken we natuurlijke kleuren zoals bruin en groen. Verwacht vóóral overal groen te zien. De kleur is door meerdere organisaties al als kleur van het jaar uitgeroepen.

Ethnicraft oak eye € 1.069
Sofacompany Charlie € 269
MOOS Aster € 360

3. Rond

Het gebruik van accessoires, meubels en materialen met een organische, ronde en natuurlijke vorm is al een tijdje zichtbaar. En dat het liefst in aaibare stoffen, zachte tinten en natuurlijke materialen. De rondingen – of het nu gaat om een zetel, fauteuil of vloerkleed – zorgt voor een verzachtend, luchtig en geborgen gevoel in je interieur.

Sofacompany Paula € 949
Juntoo Amato Rondo € 2.049
Zuiver Phila € 450

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2024