7 tips om je metabolisme te boosten

De ene mens is de andere niet. Sommigen eten en drinken waarin ze zin hebben en blijven perfect op gewicht. Anderen moet nog maar kijken naar een koekje bij  de koffie, en het slaat gelijk op de heupen. Je metabolisme zit daarvoor alles tussen. Dat is de snelheid van je lichaam om eten en drinken (en dus calorieën) te verbranden. Hoe snel je metabolisme werkt, wordt voor een stuk bepaald door je genen.  Je hebt echter ook een belangrijk deel daarvan zelf in de hand. Met deze tips ga ook jij alvast een stevige boost aan jouw metabolisme geven.

Leestijd: 2 minuten

Ontbijten houdt je metabolisme in evenwicht

Uit onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift ‘American Journal of Epidemiology’ blijkt dat wie tot 55% van zijn calorieopname put uit het ontbijt minder snel aankomt dan wie het ontbijt overslaat. Een onderzoeksgroep van wie diegenen een stevig ontbijt hadden en de andere groep niet leverde over een periode van 4 jaar ruim een kilo meer extra gewicht op voor de groep die het ontbijt oversloeg. Je metabolisme op gang houden is dus schijnbaar belangrijk. Ontbijt uiteraard met trage suikers, gezonde vetten en complexe koolhydraten.

Ontwikkel je rustmetabolisme

Ook wanneer je in rust bent, blijft je metabolisme aan de gang. Zorg ervoor dat je metabolisme dan ook op volle toeren draait. Dat doe je merkwaardigerwijs door spiermassa te ontwikkelen. Die spiermassa verbrandt immers meer calorieën en opgeslagen calorieën (vet). Doe dan ook krachttraining om je spiermassa en dus ook je rustmetabolisme een booste te geven.


© Fiftyandme 2023