ontbijten niet

Ontbijten doe je maar beter niet met deze 6 producten

Heb je vaak al enorme trek voor het lunchtijd is? Ben je rond het middaguur moe? Grote kans dat het te maken heeft met wat je ’s ochtends hebt ontbeten. Deze producten wil je bijvoorbeeld maar liever vermijden om goed van start te gaan:

Leestijd: 2 minuten

Magere yoghurt met een smaakje

Yoghurt is over het algemeen goed om mee te ontbijten, maar die met een smaakje bevat soms net zo veel suiker als een koffiekoek. De magere varianten zijn ook niet per se beter dan de volvette yoghurtsoorten, blijkt uit onderzoek. Kies daarom liever een smaakloze, volvette variant zonder toevoegingen, eventueel met een klein vleugje honing.

Een sapje

Een (groen) sapje ziet er heel gezond uit, maar is geen volwaardig ontbijt. Het bestaat voor het grootste deel uit koolhydraten en suiker en daardoor kan je bloedsuikerspiegel al vroeg van de leg zijn. Wil je toch graag ontbijten met sap, doe het dan samen met proteïne en goede vetten.

Instant-havermout

Havermout in de ochtend is een heel goed idee, maar kies een onbewerkte variant. Niet de zakjes die je in een bakje moet legen, melk of water erbij moet doen en een paar minuten in de magnetron doen. Deze havermoutzakjes bevatten vaak veel onnodige toevoegingen. Daarnaast worden ze met met bewerkte havermoutvlokken gemaakt die volgens onderzoek minder vezels bevatten.

Granola

Granola líjkt vaak gezonder dan cruesli, maar bevat meer calorieën, meer suiker en weinig koolhydraten. Oftewel: je hebt zo weer honger. Ontbijtgranen in het algemeen zitten vol suiker en ontbreken aan gezonde vezels en eiwitten. Maak je yoghurt ’s ochtends liever af met een handje noten.

Lees ook
Een lepel lijnzaad helpt om deze reden bij afvallen (+ 4 andere gezondheidsvoordelen)

Een eetreep

Haast? Dan pak je toch een mueslireep? Kan, maar veel van die repen zitten vol suikers en staan daarom garant voor een dip voor het twaalf uur is. Je kunt bijna net zo goed een Snickers eten.

Een tas koffie

Laat koffie niet de vervanging van je ontbijt zijn. Cafeïne onderdrukt misschien tijdelijk je hongergevoel, maar uiteindelijk zal het dubbel en dwars terugkomen. Combineer het eventueel met een voedzame cracker of een klein bakje yoghurt als je ‘s ochtends moeilijk eet.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2023