Peter Goossens brengt Hof van Cleve naar de wereldtop

Leestijd: < 1 minuut

Het driesterrenrestaurant Hof van Cleve mag zich voortaan het beste restaurant ter wereld noemen. De nominatie komt van de culinaire blog WBP Star en plaats het restaurant van Peter Goossens zo aan de kop van een klassement van 60 opmerkelijke internationale restaurants.

Door Joëlle Rochette
life-magazine

Peter Goossens plaatste zich met 94 punten aan het hoofd van de ranking van 60 restaurants die opgemerkt werden door de blog. Zo laat hij zelfs het beroemde Catalaanse El Cellar De Can Rocca achter zich (tweede plaats met 93 punten). L’Hôtel de Ville in Lausanne kreeg brons (92 punten) en de even beroemde restaurants Géranium (Denemarken) en Aqua (Duitsland) bekleden de 6e en 7e plaats. Het is pas op de 8e plaats dat we het eerste Franse restaurant tegenkomen: l’Auberge du Vieux Puits.

life-magazine

Verderop vinden we nog twee Belgische restaurants terug: het beroemde Hertog Jan op de 33e plaats en het Waalse L’Air du Temps op de 59e plaats.
Een top 60 die alleen door de “fijnproevende bloggers” van WBP Stars werd samengesteld maar die niettemin drie van onze beste restaurants wereldwijd in de spotlights zet…

www.wbpstars.com
www.joellerochette.com© Fiftyandme 2021