Parijs zweert bij bistronomie

Leestijd: 7 minuten

Brood, wijn & gezondheid in het 9E 

Net zoals alle andere wijken in Parijs heeft ook het 9e arrondissement heel wat lekkers in petto. Onze opwindende epicurische verkenningstocht zette ons ook op het spoor van een uitstekende kaaswinkel (La Ferme St Hubert). Deze dateert uit 1930 en verrast met een ontzettend groot aanbod streekkazen (180 soorten). We vonden dit adres dankzij Guillaume, een ervaren Parijse gids die verantwoordelijk is voor de website ‘Le Vrai Paris’. Met Guillaume, die kan worden ingehuurd voor een verhelderende rondleiding in diverse Parijse wijken, leerden wij op deze smaakvolle uitstap ook een wijn- en tapasbar (Terre et Sel) kennen en vervolgens ook een Venezolaanse chocolatier-koffiebrander die een bierpraline heeft gecreëerd. Dat bier haalt hij bij zijn buurman, want die runt een handel met bieren uit alle hoeken van de wereld.

Even uitblazen?  Dan is Madame Messieurs, een originele thema-bistrot die helemaal in het teken staat van de croque-monsieur, het perfecte adres. U ontdekt er de croque-monsieur in verschillende versies. Lekker knus en relax.

Even bijtanken? De heerlijke cocktails van de bar Le 153 zijn ideaal als aperitief of als pousse-café. Door zijn afwisseling, het gezellig kader en de thematische fototentoonstellingen tegen de muren is ook dit een adresje waar we bij onze eerstvolgende smaakvolle Parijse escapade met plezier zullen terugkeren.

photo bar 153 paris

Rue de Maubeuge, 80 – Paris 9ewww.madamemessieurs.fr
Rue St Martin, 153 – Paris 3ewww.le153.com


© Fiftyandme 2023