Parijs zweert bij bistronomie

Leestijd: 7 minuten

De pedagogische zoetigheden van Foodist

Didactisch, gezellig of apart: net zoals de ‘wandelingen van de smaak’ scoren ook de kooklessen hoog in Parijs. Omdat er heel wat belangstelling bestaat voor de culinaire sector is er een ruime keuze uit adressen waar men een doorgedreven opleiding kan volgen of een thema-kookcursus. Zo vind je naast de scholen met de prestigieuze namen (Lenôtre, Alain Ducasse, Cyril Lignac, Guy Martin…) ook zeer bescheiden, maar al even leuke leerscholen waar men een unieke cursus kan volgen of een lessenreeks volgens thema. Bij Foodist probeerden we een cursus uit die leert hoe je lekkere macarons maakt. Het werd een heerlijke namiddag en dit zowel op instructief vlak als qua gezelligheid.

Aparte pluim voor Le Pigalle

Le Pigalle werd onlangs totaal en schitterend gerenoveerd, met een leuke, schalkse en allesbehalve hovaardige look als resultaat. Dit hotel scoort dan ook bijzonder goed bij de bobo’s die er komen om te werken, te ontspannen of even te verpozen. De verantwoordelijken van dit boetiekhotel hebben geen boodschap aan gekunsteldheid en doen al hun aankopen uitsluitend bij de handelaars uit de wijk. Van de bakker tot de krantenverkoper, van de bloemenwinkel tot de kunstenaars tegen de muur, van de gemeenschappelijke ruimten tot de kleine kamers: kunst en ambachten scoren overal. Samen creëren zij een bijzonder hippe plek in deze beroemde Pigalle-wijk in volle heropbouw. Andere sterke punten van deze multifunctionele plek: overdag is de lobby een plaats voor coworking, in de late namiddag wordt het een tearoom en ’s avonds een restaurant. En tijdens de weekends staat hij in het teken van de muziek met een (lokale, wat dacht u?) dj achter de draaitafels. Ook dit is een geweldige plek om te noteren voor een volgend verblijf in Parijs, want het is even epicurisch als cultureel, even apart als blijmakend.

photo hotel pigalle

Info & adressen 100 bistrots: Paris le plus grand Bistrot – www.france.fr
Parijs zweert bij bistronomie – deze reportage kwam tot stand met de medewerking van l’Agence de Développement Touristique de la France, Atout France (www.france.fr), l’Office du Tourisme et des Congrès de la Ville de Paris en de Mairie de Paris.

 


© Fiftyandme 2023