gezonde nutella 5 ingrediënten

Gezonde Nutella van 5 ingrediënten om overal op te smeren zonder schuldgevoel

Vaarwel Nutella! We houden nog steeds van je, maar als de simpele home made versie net zo lekker is, maar dan met de helft van de calorieën, dan gaan we er absoluut mee aan de slag.

Leestijd: < 1 minuut

Gezonde Nutella

Iedereen weet dat Nutella niet bepaald gezond is. Er zit namelijk veel suiker in. Maar genieten van Nutella zonder schuldgevoel kan! Dit gezonde recept voor Nutella van slechts 5 ingrediënten bevat veel minder vet, koolhydraten en suiker, en dus calorieën, maar is nog steeds dik en smeuïg. Je kunt het letterlijk overal op smeren! Op toast, wat in je havermout of yoghurt of met een banaan.

Nutriënten

Eiwitten: 11 grm
Koolhydraten: 12 gram
Vet: 60 gram

632 kcal per 100 gram (één portie op toast is ongeveer 15 gram).

Ingrediënten

  • 200 gram hazelnoten
  • 150 gram pure chocolade (in ieder geval boven de 78%)
  • 40 gram kokosolie
  • Zoetstof naar smaak
  • 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze

Bak de hazelnoten 10 minuten op 180 gram en pel ze daarna. Doe ze in een blender of hakmolen en stamp de hazelnoten met de zoetstof en het zout fijn tot je een crème krijgt. Smelt de chocolade met de kokosolie in de magnetron. Meng de chocolade met de hazelnootcrème et voilà!

De gezonde Nutella van slechts 5 ingrediënten kun je eventjes bewaren in een weckpot. Maar omdat je met verse ingrediënten werkt, is het verstandig om het niet langer dan vijf dagen in de koelkast te bewaren. Maar tegen die tijd is vast de volledige pot toch al uitgelepeld…

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024