Koningskrab met champagnesaus, bieslook van Cédric Poncelet (Cédric, Knokke-Heist)

Leestijd: < 1 minuut

De Waalse chefkok Cédric Poncelet voelde zich aangetrokken door de kust en opende zijn restaurant Cédric in Knokke-Heist. Aan Life Magazine onthult hij één van zijn geraffineerde recepten.

Door Joelle Rochette

Ingredienten : 4 krabpoten, 1 bussel bieslook, 3 laurierbladen, tijm, 200 g sjalot, 3 dl champagne (of cava), 4 dl room + ½ l room (40% vet), 2 eetlepels visfumet, 1 eetlepel kippenbouillon.

life-magazine

Bereidingswijze :
Voor de saus: stoof de sjalot aan, voeg er tijm en laurier aan toe, vervolgens de champagne, de visfumet en de kippenbouillon. Laat tot de helft inkoken.
Voeg er 4 dl room aan toe, breng tot aan het kookpunt en laat nog 15 minuten zacht koken. Opgelet: laat niet langer dan 15 minuten koken, anders zal de room keren.
Giet door een zeef en zet in een lauwwarme oven om de temperatuur te behouden.Hak de bieslook. Klop de ½ l room op tot slagroom en voeg toe aan de saus. Verdeel de koningskrab over de borden, zet deze vervolgens onder de salamander of onder de grill tot de bereiding licht gegratineerd is. Voeg er op het laatst, net voor het serveren, de bieslook aan toe.

Meer info: www.joellerochette.com


 


© Fiftyandme 2022