pastanestje

Pasta plating like a chef: de truc voor zo’n perfect pastanestje

Niets bevredigender dan een perfect pastanestje op je bord. Gedoe? Echt niet, de truc is enkel tender loving care.

Leestijd: < 1 minuut

Een mooi opgemaakt bord

De mensen die pasta als een simpele maaltijd bestempelen, hebben nog nooit een pastanestje op een romig bedje saus gezien. Ja, een grote berg pasta kan er heel smakelijk uitzien, maar het heeft ook zeker iets om je bord decadent te maken. Een lege ruimte op het bord maakt jouw pastagerecht alleen maar eleganter en het benadrukt de ingrediënten.

Zo maak je het pastanestje

Kook de spaghetti bijna al dente en meng de slierten door de saus zodat de smaak erin kan trekken. Laat dit geheel een paar minuten sudderen. Schep met een vleesvork (of andere grote vork) de gewenste hoeveelheid pasta uit de pan, met een opscheplepel eronder. Vervolgens wikkel je de pasta om de vork zoals je gewoon bent. Daarna is het een kwestie van rustig de pasta van de opscheplepel en je vork op je bord glijden. Tot slot kan een vers takje groene basilicum of munt als garnering je bordje naar een nog hoger niveau tillen. Ta-da, een kind kan de was doen.

Een vleesvork is dus hét geheim voor het perfecte pastanestje. Natuurlijk kun je ook voor meerdere nestjes op een bord gaan, hiervoor hoef je enkel de stappen te herhalen met een normale vork. Nog een kleine tip: oneven aantallen ogen over het algemeen mooier. Kies dus voor drie, vijf of – voor de grote honger – zelfs zeven nestjes naast elkaar. Eet smakelijk!

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Bronnen:
Foodictive

Beeld:
Shutterstock