billen vol na 50

Hoe houd je je billen vol na je 50ste?

De voorbijgaande jaren werken niet altijd in het voordeel van ons silhouet. En de billen lijden eerder dan de rest van het lichaam. Maar wees gerust, vanaf de leeftijd van 50 jaar is het mogelijk om een volle bilpartij te behouden of te herwinnen.

Leestijd: 3 minuten

Reflecteer

Na een douche of een bad is de aanblik van je billen vaak al genoeg om een vrouw boven de 50 te doen huiveren. Ouderdom, waardoor de spiermassa op natuurlijke wijze wegsmelt, onze neiging tot zittend werk en een kantoorbaan gaan absoluut niet samen met een vollere bilpartij. Om nog maar te zwijgen over verwaarloosde sportsessies. Wegens tijdgebrek. En, laten we eerlijk zijn, ook uit luiheid. Dus wat kun je doen? Wat moet ik doen?

Stop. Neem een pauze voor een seconde. En de juiste beslissing te nemen: meer tijd besteden aan die billen die bijdragen tot een harmonieus, sexy figuur. Je goed voelen over je lichaam is het belangrijkste idee om in gedachten te houden. Om je volledig voldaan te voelen.

Maar het opbouwen van de billen moet niet alleen om esthetische redenen gebeuren. Na het vijftigste levensjaar kunnen langdurig verwaarloosde billen leiden tot knie- of lendenpijn. Deze worden veroorzaakt door het werk van andere spieren die de taak van de verzwakte bilspieren moeten overnemen.

Passende oefeningen en sporten

Het is natuurlijk niet redelijk om te geloven dat een paar sessies sport, zelfs intensieve, snel een spectaculair resultaat zullen geven. Het duurt 4 tot 6 maanden om echt verschil te zien. Om je aan te moedigen door te gaan, kun je foto’s aan het begin van het programma maken en vervolgens eens per maand.

Als dit je eerste keer in de sportschool is of na een lange periode van inactiviteit, is het raadzaam de hulp van een trainer in te roepen om spierblessures te voorkomen. Hij of zij zal je ongetwijfeld helpen om die uitstekende oefeningen zoals squats, lunges of deadlifts correct uit te voeren. Zonder jezelf te verwonden.

Als de sfeer in de sportschool je stoort, zijn er veel sporten die perfect zijn om je billen op te bouwen. Zwemmen, natuurlijk, met de schoolslag en de rugslag in gedachten. Lopen ook. En indien mogelijk op een schuine ondergrond om de bilspieren te trainen. Fietsen en volleybal zijn ook goede manieren om dijen en billen op te bouwen.

Goed eten voor strakkere billen

Lichaamsbeweging moet gepaard gaan met een evenwichtige voeding. Met eiwitrijk voedsel. Zoals soja, dat minder vet bevat dan vlees en rijk is aan plantaardige eiwitten. Eieren zijn uitstekend voor de inname van eiwitten, wat synoniem is met spierontwikkeling. In de sportwereld is er een bekend gezegde dat een gespierd lichaam voor 20 procent uit sport en voor 80 procent uit juiste voeding bestaat.

Als het op drinken aankomt, is water het beste, geen koolzuur. Groene thee is ook uitstekend voor zijn werking op vetten. Het voorkomt dat ze in het lichaam worden opgeslagen, en vooral in de billen. Maar zeg vaarwel tegen frisdranken, cocktails of andere alcoholische dranken, die pure vijanden van je billen zijn.

Lees ook
Onze 15 minuten workout om thuis te doen (en je hebt er niks voor nodig) >

Rust en een beetje valsspelen

Vergeet ook niet genoeg rust te nemen. Vermoeide spieren zijn synoniem met blessures en scheuren. En voor wie een hekel heeft aan sport en inspanning, is er nog een makkelijke manier om je billen vorm te geven. Maar het is ook duurder: speel op het gedragen ondergoed. In de lingerieafdeling vind je alles om je billen vorm te geven. Stukken met strakke afwerkingen die de naden niet laten zien. Praktisch om te dragen onder een strakke avondjurk of bruidsjurk, om de billen als bij wonder mooier te maken.

Met deze tips en regelmatige lichaamsbeweging, krijg je het figuur van een callipyge Venus. Je zult natuurlijk niet de billen van Beyoncé hebben, maar je zult wel de juiste voornemens hebben gemaakt om een mooi achterwerk te behouden. En een beter zelfbeeld. Bij 50 of meer.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld ©  Shutterstock


© Fiftyandme 2023