amandelen gezondheidsvoordelen

Eet wat vaker een handje amandelen: de gezondheidsvoordelen van deze kleine noten

Als je tot nu toe nog niets wist over deze kleine noten: amandelen bieden vele gezondheidsvoordelen van allerlei aard. Amandelen stillen niet alleen de honger, maar geven ons ook meer energie, brengen onze darmflora in balans, enzovoort.

Leestijd: < 1 minuut

Amandelen worden aanbevolen door voedingsdeskundigen over de hele wereld. Ze kunnen ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds worden gegeten en gaan goed samen met vele gerechten. Maar wat zijn de echte gezondheidsvoordelen van amandelen?

Ziektewerende eigenschappen

Volgens studies hebben amandelen kankerwerende eigenschappen. Ze zijn rijk aan vezels en zoutarm, en bij dagelijkse consumptie verminderen en vertragen ze het risico op kanker en infecties. Veel vrouwen geven toe dat zij deze talrijke voordelen voor hun lichaam hebben opgemerkt nadat zij amandelen in hun dagelijkse voeding hadden opgenomen.

Het eten van een klein handjevol per dag met andere zaden of noten is een goede manier om vitaminen op te doen en je energie te stimuleren. Amandelen zorgen ook voor een betere vertering van je voedsel. Zij maken trage darmen wakker en reguleren de darmflora dankzij sommige van hun vezels, die als prebiotica worden beschouwd.

Uitstekend eetlustremmer

Naast hun medische voordelen stillen amandelen de honger en onderdrukken ze dat, zodat je tussen de maaltijden door niet hoeft te knabbelen. Ze helpen je ook om je figuur te behouden en je trek en hongergevoel te stillen. En niet voor niets, amandelen bevatten evenveel eiwitten en magnesium als een stuk vlees of vis. Hun bestanddelen zijn 100% natuurlijk en rijk aan dagelijkse voedingsstoffen.

Hoe bewaar je amandelen?

Bewaar ze uit het licht in een eigen bakje. Zorg ervoor dat je ze koopt met de schil om al hun vitaminen te behouden. Kies tot slot ongezouten amandelen om een teveel aan zout te vermijden en om ze op elk moment van de dag te kunnen eten.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022