uitstapje hond

5 ideeën voor een uitstapje met je hond

In België zijn onze viervoeters niet altijd welkom… Daarom stellen wij je 5 ideeën voor uitstapjes voor waar honden koning zijn!

Leestijd: 3 minuten

1. V.I.P.

In Libin is “La Barrière de Transinne” de ideale plek om de Ardennen te ontdekken en mooie wandelingen te maken in het bos… En, goed nieuws, dit charmante hotel besteedt speciale aandacht aan zijn viervoetige gasten. Bij dit uitstapje met je hond zijn ze niet alleen overal in het hotel toegelaten, maar krijgen ze ook een welkomstpakket met een matje, een speeltje, brokjes en een bakje. De kamers zijn comfortabel ingericht om honden in de beste omstandigheden te ontvangen (en gratis!).

Hotel-restaurant La Barrière de Transinne
Rue de la Barrière, 4 6890 Transinne
+32 (0) 61 65 50 37
www.barrieredetransinne.be

 

2. Een reis naar de zee

Met de terugkeer van de zon is een weekend aan zee meer dan verleidelijk! In Knokke is je hond altijd welkom in het Lido Hotel. Zin in een goede zeetong of garnaalkroketten? De Brasserie Rubens, op een steenworp afstand van het hotel, belooft je extra verse streekproducten.

Hôtel Lido
Zwaluwenlaan 18 à 8300 Knokke-Heist

www.lido-hotel.be

En hoewel het strand van 15 maart tot 15 oktober tussen 9.00 en 21.00 uur gesloten is voor honden, is er het hele jaar door een speciale toegang voor honden. Waar? In het deel van het Zoute ten oosten van de Surfers Paradise zeilclub. Denk eraan dat honden op de dijk, in de duinen, op de openbare weg en op de wandelpaden moeten worden aangelijnd.
Zeedijk-Het Zoute 0, 8300 Knokke-Heist.

3. Een reis door de tijd

Ver van het lawaai van de stad, ontsnap je naar de tuinen van Annevoie in de Haute-Meuse… Maak een wandeling met je hond in deze groene omgeving, waar de pracht en de majesteit van de Franse stijl harmonieus samengaan met Engelse romantiek en Italiaanse verfijning. Watervallen en waterstralen zullen je ontspanning en frisheid garanderen… Een unieke plaats waar het water al 250 jaar stroomt, zonder onderbreking en zonder enige machine, door een wonder van vernuft. Deze prachtige watertuinen uit de 18e eeuw zijn geklasseerd als belangrijk erfgoed in Wallonië!

Praktische informatie

Van 9.30 tot 17.30 uur, rue des Jardins d’Annevoie, 5537 Annevoie. De prijs is €8,20 per persoon.

4. Tussenstop in Brugge

Wil je toerist spelen en met je neus in de wind rondlopen? Wat dacht je ervan om de verbazingwekkende architectuur van ons Venetië van het Noorden te (her)ontdekken tijdens een minicruise over de kanalen? Kom aan boord van een van de vijf aanlegsteigers voor een tocht van een half uur met een verandering van omgeving. Houd er rekening mee dat zeer grote honden niet op de boot worden toegelaten als het druk is.

uitstapje hond

Praktische informatie

Ieder half uur instappen, van maart tot half november, iedere dag, van 10.00 tot 18.00 uur (laatste instap om 17.30 uur). De prijs is €8 per persoon. www.visitbruges.be.

5. Trakteer jezelf op een bongo!

Op Canine Stay Bongo staan 65 hotels waar honden zijn toegestaan! Het omvat een overnachting voor 2 personen en 1 of 2 honden met ontbijt en een gratis hondenreisset (rechtstreeks naar je huisadres gestuurd na je hotelreservering). Je zal ook een lifestyle boek ontdekken over je trouwe metgezel.

De prijs? € 99,90 in Club of op bongo.be.

Je vindt ook een veelheid aan activiteiten in de buurt van je huis op www.chien-admis.be.

Lees ook
Dierenarts Els vertelt hoe (on)verstandig koken voor je hond is >

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld ©  Shutterstock


© Fiftyandme 2023