low-key dating

Met low-key dating verleid je je partner voor weinig geld

Met een stijgende inflatie en een krimpend vrijetijdsbudget blijkt low-key dating de nieuwe trend te zijn, en niet alleen bij de jongere generatie. Afspraakjes waarbij kwaliteit voorrang krijgt op bling-bling? We leggen het uit.

Leestijd: 2 minuten

We hoeven niet langer naar een luxueus restaurant om die partner te verleiden die we op Tinder of in de sportschool hebben ontmoet. Wat als we teruggaan naar het aloude concept van liefde en eenvoud? Dat is het doel van low-key dating.

De low-key date in het kort 

Zoals sommige datingapps – zoals Tinder, Inner Circle of Bumble – al hebben opgemerkt, is er steeds minder aandacht voor dure afspraakjes met een op z’n minst onzeker resultaat. Een nieuwe, Engelse trend wint aan kracht: low-key dating. Die praktijk houdt in dat je ten volle wil genieten van een date, maar dan zonder opsmuk. Het kan gaan om een gezamenlijke sportsessie, een uitje naar een cultuuroord of zelfs een eenvoudige wandeling hand in hand.

Een trend om te ontdekken

 Voor wie niet bang is om wat goedkoop over te komen op een eerste date: aarzel niet om het voorbeeld te volgen van anderen die eerder al kozen voor de low-key date. Claudine (55) getuigt: “Ik ben al een paar jaar gescheiden en ging op de ene date na de andere, om zo een langdurige partner te vinden. Uiteraard spendeerde ik heel wat geld aan restaurants, romantische reisjes en cadeaus. En voor welk resultaat? Een reeks avontuurtjes zonder toekomst. Dankzij de low-key date, die ik via mijn dochter ontdekte, heb ik geleerd dat ik ook een leuke avond kan hebben zonder diep in de buidel te hoeven tasten. Én zonder het nare gevoel onnodig geld te hebben uitgegeven aan een relatie die er nooit kwam. Vandaag geeft elk afspraakje me een rustig gevoel, omdat ik weet dat ik een leuke tijd ga hebben zonder mijn financiële situatie op het spel te zetten. Een reden minder om te stressen.”

De verleidingstechniek wordt ook door seksuologen onderzocht en zelfs aangemoedigd. Waarom? Roland Ivoiry, seksuoloog, heeft het antwoord: “Hoewel het een weinig bekende praktijk is, heeft low-key dating volgens mij heel wat voordelen. Eerst en vooral hoef je de liefde niet op te geven als je financiële problemen hebt. Dit is geen tijd voor overbodige uitgaven, en laten we daar ook niet naar terugkeren. Ten tweede is een low-key date gerichter en persoonlijker. Je opent je hart voor de ander, en dat zonder trucjes. Het is alsof je jezelf blootgeeft. Je persoonlijkheid wordt naar voren gebracht door een vrijgevigheid op vlak van gevoelens in plaats van de portemonnee. Ten slotte kan je met low-key dating inspelen op originaliteit om je partner te verrassen, en zo kan je je beter onderscheiden. Denk aan een huisbereid diner in een omgeving die bij je past, en dus niet in een klassiek en onpersoonlijk restaurant. Met de low-key date laat je zien dat hij (of zij) belangrijk voor je is, terwijl je ook nog eens geld bespaart. Er zijn genoeg goedkope verleidingsideeën en het is aan jou om ze te ontdekken en uit te testen op je partner.”

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024