glazen douchewand schoonmaken

Glazen douchewand schoonmaken? Zo simpel kan dat zijn

Een glazen douchewand en kalk zijn duidelijk géén vrienden. Hoe vaak je je badkamer ook poetst, een glazen douchewand ogenlijk schoonhouden is niet gemakkelijk. Zonde, want het staat prachtig in een badkamer – en je hebt geen last van een plakkend douchegordijn tegen je been. Gelukkig zijn er trucjes waardoor langer kunt genieten van je blinkende deur.

Leestijd: 2 minuten

Maak de glazen douchewand altijd onmiddellijk droog

Zo’n mooie glazen douchewand schoonmaken… Je moet er wat voor over hebben. Dat je na een ontspannen douchesessie even met de trekker er overheen moet, moet je er maar bij nemen. Het best droog je het glas ook nog eens af met een handdoek. Door het glas iedere keer direct schoon te maken, voorkom je namelijk dat er een kalkaanslag ontstaat. En denk maar zo: door het op dat moment elke keer even te doen, bespaart je dat wél veel schoonmaakwerk achteraf.

Gebruik een wasdrogerdoekje

Zeepresten verwijderen? Gebruik een wasdrogerdoekje. De ingrediënten in het doekje, die normaal je kleding lekker zacht maken, verzachten ook de aanslag in de douche. Zeepresten en waterdruppels kun je daarna makkelijker verwijderen.

Gebruik schoonmaakazijn

Kalkaanslag kun je te lijf gaan met schoonmaakazijn. Vul een sprayflacon met (afgekoeld) gekookt water, een deel schoonmaakazijn, een snufje zout en een paar druppels citroensap. Spray het op de plekken met kalk, laat het een uurtje intrekken, spoel af met water en neem ten slotte af met een droge doek – of droogtrommeldoekje.

Spray met glansspoelmiddel

Blijft het water op de douchewand liggen, dan ontstaat er kalk. Door wat glansspoelmiddel na de poetsbeurt op de douchewand te sprayen, hecht het water niet op de deur maar glijdt het direct naar beneden. Bijkomend voordeel is dat het ook nog een goed gaat blinken.

Een andere tip is het gebruik van autoshampoo met wax. Maar let wel, wanneer je middeltjes gebruikt die niet specifiek voor de badkamer zijn, moet je er goed op letten dat het niet schuurt. Probeer desnoods eerst een klein hoekje als je twijfelt, voordat je er de hele badkamer mee doorwerkt.

Lees ook
Hangplanten verzorgen: de beste tips op een rij >

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2021