huishoudtoestellen

Ontdek de nieuwe generatie slimme huishoudtoestellen

Leestijd: 3 minuten

Van onze huishoudtoestellen verwachten we dat ze betrouwbaar zijn, praktisch en performant. Daar komt tegenwoordig ook bij dat ze verbonden zijn met een netwerk.

Pierre-Benoît Sepulchre

De belofte geldt al zo’n klein decennium: miljoenen voorwerpen zullen ons leven vergemakkelijken omdat ze via een netwerk met elkaar verbonden zijn. Wat dat betreft hinken de huishoudtoestellen ietwat achterop. De meeste innovaties waarmee de fabrikanten uitpakken, hebben immers weinig revolutionairs. Sommige industriëlen hebben evenwel beslist om het over een andere boeg te gooien en voor vernieuwing te zorgen in een niche die de neiging heeft om te stagneren. Met als gevolg dat groepen zoals Samsung, LG en Whirlpool op de laatste CES in Las Vegas – beschouwd als de grootste publieksbeurs voor technologische en elektronische innovatie – een reeks nieuwigheden hebben voorgesteld die bedoeld zijn om ons het leven te vergemakkelijken.

1. Shoppen via de koelkast

Het concept bestaat al enkele jaren, maar het komt pas nu helemaal van de grond, vooral dan aan de overkant van de Atlantische Oceaan. Wat dat betreft ligt Amerika dus een lengte voor. Laatste nieuwigheden op de markt: twee intelligente koelkasten geproduceerd door Samsung en LG. Beide Koreaanse ondernemingen zijn vastbesloten om onze koelkasten uit te bouwen tot een sociaal zenuwcentrum van onze keuken. Dit verklaart het groot scherm in de deur, zodat men de inhoud en alle voorraden kan bekijken zonder daarom de koelkast te moeten openen. Beter nog: deze beelden kunnen ook met de smartphone worden opgevraagd en dat helpt bijvoorbeeld – wanneer u in de supermarkt bent – om te controleren hoeveel yoghurt u nog hebt staan. Met het scherm kunt u ook online shoppen (met name via Amazon Fresh), maar het kan ook gebruikt worden als een gedeelde agenda, een fotokader of een ontspanningszone. Want ja: met deze koelkast kunt u ook naar de radio luisteren of naar muziek via streaming! U kunt er zelfs uw favoriete tv-serie op volgen terwijl u kokkerelt!


© Fiftyandme 2024