welke edelsteen

Welke edelsteen helpt bij welk probleem? Reiki-meester Caressa neemt er 10 voor ons onder de loep

Edelstenen of kristallen – die soms wel miljoenen jaren oud zijn – bestaan er in allerlei soorten en maten. Een tijdje geleden legde reiki-meester en kunstenares Caressa Hesselmann ons uit hoe edelstenen juist ‘werken’. Maar hoe kies je vervolgens een steen uit die bij jou past? En welke steen hoort nu eigenlijk bij welke complicatie?

Leestijd: 3 minuten

Edelstenen en kristallen uitzoeken

De krachten van sommige stenen zijn enorm uitlopend: van een kristal voor passie, tot bescherming, tot aarden. Caressa Hesselmann adviseert voor haar onderneming With Caressa dagelijks mensen over de energetische kracht van stenen en welke edelsteen bij welk probleem helpt. Of eigenlijk andersom: ze ziet haarzelf als ‘de vertaalmachine op het einde’. Want de juiste steen uitzoeken doe je als het goed is namelijk helemaal zelf:

Hoe zoek je een steen uit die bij jou past?

“Mijn grootste voorkeur is intuïtie. Welke steen de hele tijd in jouw ooghoek blijft hangen. Of welke jou een bepaald gevoel geeft. Vaak als mensen bij mij komen en ze kiezen een steen op gevoel uit, en ik geef vervolgens de betekenis erbij, dan klopt dat in principe altijd. Dat vind ik heel tof, want dat doe je dan zélf. Ik ben alleen de vertaalmachine op het einde. Soms zijn we teveel in ons hoofd bezig: ‘ik heb een zere buik, dus ik wil een steen voor m’n buik’. Maar misschien heb je wel een zere buik door een situatie op het werk, dus dan heb je eigenlijk een steen voor vergeving nodig – die je als het goed is op gevoel kiest.”

En andersom? Eerst een probleem vaststellen en er een kristal bij zoeken?

“Dat werkt ook. Maar dan moet je wel zelfbewust zijn van bepaalde patronen en overtuigingen. Als jij goed weet waar precies het probleem zit, de angel, kun je heel gericht te werk gaan. Ik werk in combinatie. Dus ik werk met een edelsteen op het fysieke en emotionele vlak. Ik heb zelf bijvoorbeeld een disbalans in mijn hormonen. Dat heeft deels met mijn lichaam te maken, maar ook met gebeurtenissen uit mijn jeugd. Dan kies ik een balans van stenen die de juiste werking hebben maar ook die mij een goed gevoel geven op dat moment.”

“Vaak is ook uit de kleur van een edelsteen af te leiden voor welk chakra (energiecentrum in het lichaam) deze geschikt is. De kleur komt meestal overeen met de kleur van de bijbehorende chakra. Bijvoorbeeld het basischakra is rood van kleur gaat over thema’s als levensvitaliteit en kracht. De eerste zeven jaar van je leven, dus een gevoel van veiligheid en je gezin. Die thema’s vind je ook weer terug in de rode en zwarte edelstenen. De keelchakra is dan bijvoorbeeld weer blauw en gaat over communicatie. Daarbinnen kun je ook je intuïtie laten spelen: je hebt een blauwe calciet, maar ook een blauwe saffier.”

Lees ook
De werking van edelstenen: Reiki-meester Caressa leg het ons uit >

Caressa’s pick voor ons

  1. Perzik maansteen – Voor het balanceren van hormonen en in contact komen met je vrouwelijke intuïtie.
  2. Amethist – Voor rust en bescherming tegen nare dromen.
  3. Angeliet – Werkt kalmerend en zorgt voor een gevoel van innerlijke vrede bij heftige emoties.
  4. Aragoniet – Helpt bij het verwerken van een teveel aan prikkels en werkt dus erg goed bij paniek of HSP klachten.
  5. Zwarte toermalijn – Een van de ‘uitsmijters’ van de stenenwereld, zorgt ervoor dat negatieve energie buiten de deur blijft en er alleen positieve energie bij jou naar binnen komt.
  6. Citrien – Brengt plezier en de kracht om jouw unieke talenten met de wereld te delen.
  7. Granaat – Zorgt voor passie en bij het plaatsen in de slaapkamer kan het het seksleven een boost geven. Verbindt je met je sensuele zelf.
  8. Versteend hout – Brengt gronding en zorgt er daardoor voor dat ideeën en dromen niet blijven rondzweven maar werkelijkheid worden.
  9. Mangano Calciet – Helpt bij het verwerken van trauma’s en het helen van een gebroken hart.
  10. Groene Jade – Werkt een beetje als een klavertje vier en brengt geluk. Vooral in de liefde.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2021