7 tips om de winterkilo’s van u af te schudden !

Dromen van luie namiddagen aan het zwembad in uw bikini is misschien nog wat voorbarig, maar het kan nooit kwaad om nu al komaf te maken met een paar winterkilo’s. Dat maakt de uitdaging er deze lente wat minder zwaar op. Onze tips om eenvoudig terug in vorm te geraken, bijvoorbeeld u te laten helpen door de juiste vetten.

Leestijd: 2 minuten

1. Sommige vetten helpen u om af te vallen

De tijd dat vetten vijand nummer één waren voor wie wil afslanken, ligt al even achter ons. Het gaat niet langer om vetten tout court, wel om de verschillende soorten vetten. Sommigen kunnen ons zelfs helpen om af te slanken.
Eerst en vooral zijn vetten een broodnodige en belangrijke bron van energie. Bovendien leveren ze essentiële bouwstenen voor onze cellen, waardoor ze zelfs gezond kunnen zijn voor ons hart.
Te mijden: verzadigde vetten. Vooral niét te mijden: onverzadigde vetten. Vervang producten die verzadigde vetten bevatten door producten die onverzadigde vetten bevatten. Ban bijvoorbeeld boter uit de koelkast en vervang ze door margarine van Becel. Boter is een vetstof op basis van dierlijke vetten die verzadigde vetten bevat. Margarine van Becel is plantaardig en bevat onverzadigde vetten waaronder de onmisbare omega 3 en 6! Een andere tip: eet geregeld een handje noten. Hun onverzadigde vetten geven je een verzadigd gevoel en minder zin in een ongezonde snack.

2. Vervang ‘kant-en-klaar’ door ‘huisgemaakt’

Nog een wisseltruc: vervang bereide maaltijden door verse en onbewerkte producten. Onderwerp uw keukenkast aan een grondig onderzoek en ga na wat anders kan: Een afhaalgerechtje of toch maar snel-snel een maaltijdsalade op uw bord toveren? Chocopasta eruit en zelfgemaakte noten-cacaopasta erin? Kant-en-klare dessertjes vervangen door heerlijke huisgemaakte varianten waarvan u wél weet wat er precies inzit? Bewerkte en kant-en-klare voeding zit namelijk vol verborgen suikers, (verzadigde) vetten en zout. Gooi niet alles in één keer om, want zo lijkt de berg onoverkomelijk, maar pas stilaan uw gewoontes aan. U zult zien, na een tijdje snakt u naar het goede, energieke gevoel dat gezonde voeding u geeft – en vooral naar de blik in de spiegel die een nieuwe ‘u’ toont!

3. Eet!

Een oude dieetregel die haar nut ondertussen heeft bewezen: sla geen maaltijden over. Elke dag ontbijten, lunchen en een avondmaal nuttigen zorgt voor regelmaat en verslaat een mogelijke hongeraanval. Het is zelfs beter om een keer vaker te eten, maar telkens kleinere porties.

4. Maak soep

Een traditie: soep voor de maaltijd. Laten we ze in ere herstellen! Zorg ervoor dat u altijd een voorraadje zelfgemaakte soep in de koelkast of diepvries hebt staan. Zo kan u een kommetje supergezonde groentensoep eten als u met honger thuiskomt en nog moet beginnen koken. Door de soep krijgt u veel vitamines binnen én bent u sneller verzadigd met de hoofdmaaltijd en eet u dus minder. Recepten te over, verras uzelf !

5. Nuttig de zwaarste maaltijd op het moment van de dag dat u energie nodig hebt

Met andere woorden: ‘s middags. Een zware maaltijd ‘s avonds krijgt u niet meer verbrandt, maar slaat uw lichaam gewoon op. Als het moeilijk is om die gewoonte tijdens de week vol te houden, probeer het dan op z’n minst tijdens het weekend.

6. Ga naar buiten

Beweging is een must als u wil afslanken, maar dat wil niet zeggen dat u zich moet afjakkeren… Profiteer van de knisperende winterlucht om elke dag een ontspannende wandeling te maken, en misschien verleiden de lengende dagen en binnenkort de eerste lentebriesjes u wel tot meer… Elke dag 20 minuten bewegen maken hét verschil!

7. Geniet van uw eten

Zorg ervoor dat u nooit op voet van oorlog komt te staan met uw voeding, blijf genieten van alle lekkers dat er bestaat, zelfs als het een keertje niet in een gezond eetschema past!© Fiftyandme 2024