Menopauze verlichting en 4 andere voordelen van regelmatig granaatappels eten

We weten dat er voedingsmiddelen zijn die ons helpen om gezond en energiek ouder te worden. En daarbij is er een wel heel bijzondere vrucht die steeds meer aandacht krijgt: de granaatappel.

Leestijd: 2 minuten

Met zijn sappige zaden en unieke smaak biedt deze vrucht niet alleen culinair genot, maar ook tal van gezondheidsvoordelen die vooral voor vrouwen boven de 50 van grote waarde kunnen zijn. En wel om deze redenen gooien wij granaatappels in ieder geval vaker door onze yoghurt, salade of risotto:

1. Rijk aan antioxidanten voor stralend haar

Granaatappels zitten boordevol antioxidanten, zoals vitamine C en polyfenolen. Deze krachtige stoffen beschermen onze huid tegen schadelijke vrije radicalen, die verantwoordelijk zijn voor vroegtijdige veroudering. Regelmatige consumptie van granaatappels kan bijdragen aan een stralende huid en gezond haar, waardoor we ons zelfverzekerd en jeugdig blijven voelen.

2. Ondersteuning bij de hartgezondheid

Voor vrouwen in de 50+ leeftijdsgroep is het behouden van een gezond hart van essentieel belang. Granaatappels hebben aangetoond dat ze gunstig kunnen zijn voor de hartgezondheid, doordat ze het cholesterolgehalte kunnen verlagen, de bloeddruk kunnen reguleren en ontstekingen kunnen verminderen.

3. Ondersteuning van de immuniteit

Een sterk immuunsysteem is van groot belang om ziekten te bestrijden en ons energiek te houden. Granaatappels bevatten vitamine C en andere voedingsstoffen die ons immuunsysteem kunnen versterken, waardoor we beter bestand zijn tegen infecties en ziekten.

4. Menopauze verlichting

Pfoe, de overgangsjaren kunnen een echte uitdaging zijn! Granaatappels bevatten fyto-oestrogenen, natuurlijke plantaardige stoffen die vergelijkbaar zijn met het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Deze stoffen kunnen helpen bij het behouden van een gezonde hormonale balans, wat kan bijdragen aan het verlichten van menopauzale symptomen, zoals opvliegers en stemmingswisselingen.

5. Gezonde gewrichten

Met de leeftijd kunnen gewrichtsproblemen een rol gaan spelen. De ontstekingsremmende eigenschappen van granaatappels kunnen bijdragen aan het verminderen van ontstekingen in het lichaam, wat gunstig kan zijn voor het behoud van gezonde gewrichten en het verminderen van pijnlijke symptomen.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024