magnesiumolie spieren gewrichten

Déze olie zorgt voor soepele spieren en gewrichten (en meer)

Naarmate we ouder worden, ervaren we vaak meer pijn in spieren en gewrichten. Voor sommigen kan het een dagelijkse strijd worden die de levenskwaliteit negatief beïnvloedt. Hoewel er heel wat receptvrije middelen zijn om dat soort problemen het hoofd te bieden, zien velen de kracht van magnesiumolie over het hoofd.

Leestijd: 1 minuut

Magnesium is een essentieel mineraal dat een cruciale rol speelt bij het behoud van gezonde spieren, gewrichten en botten. Helaas is het zo dat ons lichamelijke vermogen om magnesium te absorberen afneemt naarmate we ouder worden, waardoor het nog moeilijker wordt om een gezond niveau te handhaven. Dit is waar magnesiumolie om de hoek komt kijken; een snelle en eenvoudige oplossing die ons toelaat het mineraal meteen op te nemen in het lichaam.

De voordelen van magnesiumolie

Een van de belangrijkste voordelen van magnesiumolie is dat het ontstekingen in spieren en gewrichten verlicht. Een ontsteking veroorzaakt hevige gewrichtspijnen en stijfheid, factoren die ons beletten actief te blijven en van het leven te genieten. Door regelmatig magnesiumolie te gebruiken, kan je ontstekingen behandelen en je mobiliteit hervinden. Een bijkomend pluspunt is dat magnesium helpt spierkrampen te voorkomen. Rond je vijftigste worden je spieren immers zwakker ben je dus vatbaarder voor dergelijke ongemakken.

Naast de heilzame werking op spieren en gewrichten heeft magnesiumolie ook een positieve invloed op het zenuwstelsel. Het kan bijdragen aan de regulering van neurotransmitters, waardoor je beter slaapt en minder last hebt van stress en angst. Dat is met name gunstig voor mensen die last hebben van overgangsverschijnselen, zoals opvliegers en stemmingswisselingen.

Hoe gebruik je magnesiumolie?

Magnesiumolie is erg eenvoudig toe te passen. Spray de olie rechtstreeks op de huid en masseer ze in. Voor het beste resultaat doe je dat meteen nadat je een douche of bad hebt genomen, wanneer de huid de olie het best kan absorberen.
Hoewel magnesiumolie over het algemeen erg veilig is, is het altijd een goed idee om je arts te raadplegen alvorens je nieuwe supplementen of behandelingen toevoegt aan je routine.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024