home staging sneller verkopen

Home staging is de ideale manier om je huis sneller te verkopen

Als het gaat om het verkopen of verhuren van een woning, hoopt iedereen de zaken snel te kunnen afhandelen. De gebruikte methodes zijn echter vaak met wisselend succes effectief. Enscenering of home staging, een effectieve marketingtechniek uit de Verenigde Staten, kan het proces versnellen. Fifty & Me legt het je uit.

Leestijd: 2 minuten

Iedereen heeft vast en zeker wel al eens die onaangename indruk gehad bij het lezen van advertenties over onroerend goed. Met vaak vreselijke foto’s zowel buiten als binnen. De beelden veroorzaken op het eerste gezicht meer afstoting dan liefde. Rondslingerende spullen, achtergelaten meubels, een vuilniszak in een hoek etc. Dat is niet erg sexy. De reactie is navenant. Kandidaat-kopers zappen zo van de ene advertentie naar de andere. Home staging maakt daarmee definitief komaf en zorgt ervoor dat je je huis sneller kan verkopen.

Home staging: maak de dingen mooier

Het verwaarlozen van de presentatie van een onroerend goed voor verkoop (of verhuur) is een grove fout. Vaak laat het je met je onroerend zitten voor tal van maanden. Toch is er een effectieve hulp om een ​​koper te verleiden. Die hulp wordt in toenemende mate aangeboden door agentschappen of gespecialiseerde bedrijven (al dan niet via internet) in de vorm van home staging. Om home staging samen te vatten: het is een marketingtechniek om de interesse van een kandidaat koper te trekken. Een specialist komt bij u thuis om het pand zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor het merendeel van potentiële kopers. Home staging is een concept gecreëerd in 1972 door de Amerikaan Barb Schwartz, dat zich als snel verspreidde en haast overal hetzelfde succes opleverde.

Tips voor home staging

  • Verwijder al te persoonlijke items. Je moet de rommel maximaal opruimen. Sommige mooie stukken of kwalitatieve ontwerpen kunnen blijven staan om een ​​ruimte of een muur te accentueren.
  • Vervang vuile of geverfde muren met een beetje te typische kleuren door muren met neutrale kleuren. Gebruik lichte tonen om ruimtelijkheid te evoceren en een groter gevoel van lichtheid te creëren.
  • Vergeet niet om allerlei liflafjes en prullaria weg te doen. Niets mag het uiterlijk verstoren en een negatief gevoel creëren.
  • Lege ruimtes etaleren, is een fout die vaak wordt gemaakt. Om de koper een idee te geven van de ruimte, plaats je bijvoorbeeld een tweepersoonsbed in een slaapkamer of een tafel in de woonkamer. Creëer een gezellige thuis die bij iedereen past.
  • Aarzel niet om enkele mooie planten in de woonkamer te zetten, een mooi object in de keuken … om de verleidingsmodus te activeren. Hierdoor zal de koper zich goed voelen in je woning.
  • Bevorder het licht in de kamers. Open de gordijnen en zonwering wanneer je foto’s maakt van de woning.
  • Fotografeer de ruimtes vanuit verschillende hoeken. Selecteer de mooiste foto’s.

Vraag de mening van familieleden en vrienden voordat je de advertentie publiceert. Zo weet je of de home staging al dan niet is geslaagd. Wanneer de reacties gemengd zijn, aarzel dan niet om hun advies op te volgen en te corrigeren. Je zal zien dat het goed veel sneller zal verkopen. Dit op voorwaarde uiteraard dat de verkoopprijs (of huurprijs) correct is volgens de gangbare marktwaarde van een gelijkaardige woonst.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024