zeemos afvallen

Zeemos: waarom het helpt afvallen (en hoe je het opneemt in je dieet)

Zeemos is een bron van eiwitten, zink, vezels en calcium. Dat is niet alleen goed voor je huid en haar, maar ook voor je immuunsysteem en metabolisme. Maar er is meer waarom je zeemos in je dieet zou willen opnemen.

Leestijd: 2 minuten

In je dieet opnemen

Zeemos is een gelachtige substantie die niet alleen wordt gebruikt bij het maken van eten, maar ook voor medicijnen, huidverzorging en cosmetische producten. Je kunt het innemen als supplement, of gekookt of rauw in een gerecht. Zeemos bestaat al sinds de golven de kust raakten, maar het is momenteel populairder aan het worden vanwege zijn krachtige immuunversterkende voedingsstoffen. En dat is niet gek, want het heeft ongelooflijk veel gezondheidsvoordelen. Het blijkt eveneens dat zeemos een krachtig middel kan zijn bij afvallen. Het bevat daarnaast weinig calorieën: ongeveer 10 gram rauwe zeemos bevat ongeveer 5 calorieën, 0 g vet en 0,15 g eiwit.

zeemos afvallen

Voedingsstoffen in zeemos

Voor ons lichaam zijn 102 mineralen essentieel, een zeemos bevat maar liefst 92 mineralen. En dat is best moeilijk om te vinden bij een plant. Een paar van de vitaminen en mineralen die zeemos bevat zijn:

 • Calcium
 • Magnesium
 • Selenium
 • Algin
 • IJzer
 • Natrium
 • Zwavel
 • Jodium
 • Essentiële vetzuren
 • Vitamine A, B, C en E
 • Kalium
 • Zink

Afvallen dankzij zeemos

Er is nog niet veel onderzoek gedaan naar de positieve effecten van zeemos op mensen. Wel weten we dat zeemos rijk is aan jodium, een mineraal dat in een beperkte hoeveelheid voedsel voorkomt. Ons lichaam heeft dit mineraal met mate nodig om schildklierhormonen te produceren. En dat is nodig voor goede bot- en hersenontwikkeling tijdens de zwangerschap en kinderjaren. De sleutel is echter om de juiste hoeveelheid binnen te krijgen, en zeker niet te veel. Ongeveer 1 lepel per dag is meer dan genoeg.

Zeemos bevat de essentiële voorlopers van schildklierhormonen die belangrijk zijn voor een gezonde schildklierfunctie en de stofwisseling van je lichaam. Dus als je schildklier niet goed functioneert kan het heilzaam zijn en helpen bij het afvallen.

Maar voordat je zeemos opneemt om de schildklierhormonen te stimuleren of als een supplement om af te vallen, bespreek je dit het best met je arts of specialist, want je wilt deze hormoonprecursoren ook niet overdrijven. Matiging is het belangrijkste bij de schildklierfunctie.

Hoe dan ook kan het je ook helpen om een gezondere huishouding van je darmen te bevorderen. Het heeft een prebiotisch en probiotisch effect dat je levende darmbacteriën voedt, waardoor een gezonder microbioom ontstaat en je helpt afvallen. En omdat het zo rijk is aan vezels, zorgt het voor een vol gevoel, wat overeten kan voorkomen. En daarnaast kan een vezelrijk dieet hart- en vaatziekten bestrijden, het cholesterolgehalte in het bloed verlagen en de bloedsuikerspiegel onder controle houden. En juist, dat helpt ook weer bij het afvallen.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2023