jujube

Jujube: waarom je deze Chinese vrucht aan je dieet wil toevoegen

Op zoek naar een natuurlijke remedie tegen allerlei kwaaltjes zoals rusteloosheid en slapeloosheid? Er duiken constant nieuwe superfoods op om onze gezondheid een boost te geven, de enige doeltreffender dan de andere. Indien je je gezondheid een boost wil geven, zou je jujube eens een kans moeten geven.

Leestijd: < 1 minuut

Wat is jujube?

Jujube is een kleine, rode, Chinese vrucht met een zoete smaak. De vrucht wordt al duizenden jaren gebruikt in de Chinese geneeskunde en is sinds de laatste jaren ook populair in de Westerse geneeskunde door de vele voordelen van de vrucht voor onze gezondheid.

Waarom is het zo gezond? 

Jujube bevat onder andere saponinen (wat beschermend werkt tegen bacteriën en schimmels), flavonoïden (deze werken als antioxidant en maken bijgevolg vrije radicalen onschadelijk) en alkaloïden (terug te vinden in veel geneeskrachtige planten). Daarnaast bevat jujube ook veel vitamine C, A en B2 en essentiële mineralen als ijzer, calcium en fosfor.

Lees ook
Zijn hormonen verantwoordelijk voor gewichtstoename na je 50e? >

Hoe werkt het? 

Jujube is een nervium wat betekent dat het inwerkt op ons zenuwstelsel. Meer bepaald werkt het kalmerend, bevordert het slaap en vermindert het angst. De Chinese geneeskunde zweert dan ook al eeuwen bij de vrucht voor het bevorderen van de slaap. Moderne wetenschappers bevestigen het positieve effect van de vrucht op onze slaap wat het een natuurlijk slaapmiddel maakt. Daarnaast heeft de vrucht een positieve werking op de bloedsomloop, onze spijsvertering en onze geest.

Hoe gebruik je jujube? 

Jujube doet een beetje denken aan dadels. Je kan ze dan ook uit het vuistje eten: als snack of bij de koffie bijvoorbeeld. Vanwege de zoete smaak is jujube ook heel lekker als thee. Combineer daarvoor 1 deel gember en 3 delen jujubes en laat 20 minuten pruttelen in kokend water. Óf haal het als capsule capsule in huis bij een natuurwinkel, om te genieten van de gezondheidsvoordelen.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Bronnen: Bedrock, Mens en gezondheid, Teasenz 
Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2021